بی بی سی له یا علیه رژیم صهیونیستی
یکی از رویکردهای رسانه های غربی از جمله بی بی سی در واکنش به گسترش شهرک سازی های رژیم صهیونیستی در کرانه باختری، تقلیل واکنش های بین المللی به این اقدامات در حد اذعان به انزوای این رژیم است.
کابینه راستگرای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید با فرصت طلبی به سیاست گسترش شهرک سازی در سرزمین های فلسطینی روی آور شده و در تازه ترین تصمیم ها، ساخت 2500 واحد مسکونی دیگر را در کرانه باختری تصویب کرده است.
فرصت طلبی رژیم صهیونیستی می تواند به منزله چراغ سبزی باشد که از سوی هیات حاکمه جدید امریکا دریافت کرده باشد و نشانه های آن در شعارهای انتخاباتی ترامپ از جمله انتقال سفارت امریکا به قدس متبلور است.
این در حالی است که بیست و سوم دسامبر گذشته، شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامه ای در محکومیت سیاست گسترش شهرک سازی رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی سال 1967 صادر کرد که دولت وقت امریکا به آن رای منفی داد. پس از آن هم پاریس پانزدهم ژانویه شاهد نشستی برای از سرگیری مذاکرات سازش با هدف تشکیل کشور فلسطینی در اراضی اشغالی سال 1967 میان این رژیم با طرف فلسطینی و میانجیگری سازمان ملل بود که در آن مقام های تل آویو شرکت نکردند.
مسئولان رژیم صهیونیستی پس از حضور ترامپ در کاخ سفید با این اطمینان که ترامپ از سیاست های این رژیم در گسترش شهرکسازی حمایت خواهد کرد اظهاراتی نیز در این باره بیان کرده اند بطوریکه به گفته نیر برکات، شهردار قدس اشغالی، این حمایت ها ، جبران مافات دوره ریاست جمهوری باراک اوباما خواهد بود که در آن زمان مجوز ساخت 566 واحد مسکونی در سه محله در بخش شرقی قدس اشغالی صادر شده است.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی نیز به وزرایش دستور داده است "محدودیتهای بر سر راه شهرکسازی در قدس" را لغو کنند تا دیگر نیازی به هماهنگی برای احداث شهرکهای جدید در قدس شرقی نباشد. نتانیاهو گفته است دیگر نیازی نیست برای ساخت و ساز در قدس شرقی به هماهنگی بپردازیم. ما میتوانیم هر جایی و هر اندازه که بخواهیم خانه بسازیم.
اکنون رسانه های غربی از جمله بی بی سی نیز به توسعه طلبی رژیم اسراییل اشاره می کنند اما نکته اینجاست که این دسته از رسانه ها سعی می کنند خود را بی طرف نشان دهند در حالیکه به نظر می رسد تقلیل واکنش مناسب مردم فلسطین و کشورهای اسلامی به این توسعه طلبی ها در حد بسنده کردن به انزوا قرار گرفتن این رژیم هدف اصلی این دسته از رسانه هاست.
بی تردید ادامه شهرک سازی در کرانه باختری و کوچاندن اجباری فلسطینی ها، عملا راه را بر تشکیل کشور فلسطین خواهد بست و انزوا هزینه زیادی برای این دستاورد بزرگ اسراییل نخواهد بود.
این گمانه از این منظر نیز قوت می گیرد که دونالد ترامپ یک روز پس از ادای سوگند در مقام ریاست جمهوری با نتانیاهو تماس گرفت و ضمن دعوت از وی برای آمدن به واشنگتن، از مذاکرات مستقیم میان این رژیم با طرف های فلسطینی حمایت کرد.
رژیم صهیونیستی همواره از مذاکرات با فلسطینی ها با میانجیگری سازمان ملل و دیگر طرف ها طفره می رفته تا در صورت کارشکنی و عمل نکردن به تعهدات خود با محکومیت ها وپیامدهای بین المللی روبرو نشود و همواره بر مذاکره مستقیم با فلسطنی ها تاکید داشته است که این به معنی سرکار گذاشتن فلسطینی ها و اشغال سرزمین های بیشتر آنان و از بین بردن فرصت تشکیل کشور فلسطین است.
----------------------------------------
بررسی و تحلیل/ رضا محمدمراد