امروز همزمان با روز عاشورا بعد از نماز ظهر و عصر دسته عزاداری طویریج به عنوان بزرگترین دسته عزاداری این روز در کربلا هرولهکنان به سوگواری پرداختند.
عکاس: علیرضا اسماعیلی
مراسم عزاداری روز عاشورا در منطقه بندپی شرقی بابل و شهرستان ساری با حضور پرشور عاشقان اهل بیت برگزار شد
هر سال در ظهر عاشورا، هیئت کربلاییهای شیراز به رسم عزاداری و یادآوری مظلومیت سیدالشهدا (ع)، آیین خیمهسوزان را برگزار میکند. این مراسم سنتی با حضور پرشور عزاداران حسینی برپا میشود و یکی از باشکوهترین جلوههای ارادت مردم شیراز به امام حسین (ع) و یاران باوفای ایشان است. این آیین، بازسازی واقعه سوختن خیمههای اهل بیت (ع) در کربلاست که هر سال در اوج ماتم و حزن عاشوراییان اجرا میشود.
همزمان با عاشورای حسینی امروز یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴ مراسم عزاداری با حضور دستههای عزاداری در تهران برگزار شد.
در دهمین روز از ماه محرم و همزمان با عاشورای حسینی، خیابانهای منتهی به حرم رضوی در سوگ سیدالشهدا (ع) سیاهپوش شده است و از کودک و نوجوان تا پیر و جوان، همه در کنار یکدیگر با لباسهای مشکی به عزاداری مشغولند و هیئات مذهبی یکی یکی پس از ورود به حرم امام رضاعلیهالسلام، در جایجای این حرم به اقامه عزا و برپایی مراسم نوحهخوانی پرداختند. همچنین همزمان با ظهر عاشورا و پس از اقامه نماز ظهر و عصر مراسم اقامه نماز بر پیکر مطهر شهیدان «محمدعلی حسن زاده سبزوار» و «مرتضی میثمی» توسط آیت الله علم الهدی در رواق امام خمینی (ره) حرم مطهر رضوی برگزار گردید.
ایران در روز عاشورای حسینی ۱۴۰۴ با حضور پرشور اقشار مختلف مردم در هیئتهای مذهبی شاهد یکی از باشکوهترین مراسم سوگواری در سراسر کشور بود. میلیونها عزادار حسینی در استانها و شهرهای ایران با برگزاری دستهجات و راهپیماییهای عظیم، حماسهای ماندگار از وفاداری به آرمانهای عاشورا آفریدند. شهرهای شیراز و بردسکن و همچنین کرج در روز عاشورای ۱۴۰۴ نیز شاهد برگزاری باشکوهترین مراسم سوگواری سید و سالار شهیدان و نماز ظهر عاشورا بود. نماز ظهر عاشورای حسینی به امامت حجت السلام توسرکانی به جماعت با حضور عزاداران حسینی در هیئت انصار کرج برگزار شد.
دستههای عزاداری بازار بزرگ تهران به رسم هرساله در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی اقامه عزا میکنند و اصناف مختلف بازاریان تهران همچون سالیان گذشته در عزاداری سرور شهیدان شرکت کردند.
مراسم سنتی مشعل گردانی هر ساله در شبهای هشتم، نهم و دهم محرم الحرام توسط نجفیهای مقیم قم برگزار میشود. مشعلهای حمل شده در این مراسم نمادی از مشعلهایی هستند که خیمه گاه اباعبدالله الحسین (ع) را به آتش کشیدند و نواختن گسترده طبلها نیز یادآور نواختن طبل در زمان حمله لشگر یزید به خیمه گاه و اهل حرم است که با صدای بلند نواختن طبل مانع از شنیده شدن صدای زنان و کودکان شوند.
مراسم چهل منبر در لاهیجان در شب تاسوعا و چند ساعت قبل از اذان مغرب برگزار میشود. در این شب خانههایی که در طی سال گذشته مراسم روضه برپا کرده بودهاند، منبر آن را در جلوی خانه قرار داده و مقداری برنج، مجمری از آتش و دو ظرف خالی کنارش میگذارند. پس از تاریکی هوا، حاجتمندان با ۴۰ شمع مخصوص رشتهای و ۴۰ دانه خرما از ۴۰ عدد از این منبرها میگذرند، در هر یک شمعی روشن میکنند، دانهای خرما بر آن میگذارند و مشتی برنج از آن برداشته و برای ادای حاجتشان دعا میکنند