اميد همه هويت يک حرکت رو به جلوست
حجتالاسلام و المسلمين سيدحسن خميني، شخصيت مرحوم آيت الله هاشمي رفسنجاني را اميدساز خواند و گفت: اميد همه هويت يک حرکت رو به جلوست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما، توليت آستان مقدس حضرت امام خميني (ره) در نخستين کنگره بزرگداشت آيتالله هاشمي رفسنجاني درباره شخصيت آن مرحوم تصريح کرد: تمام وجود آقاي هاشمي اميد بود و ايشان در هيچ شرايطي اميد به آينده را از دست نمي داد.
وي اين اميد را داراي سه منشأ دانست و افزود: اميد به خداوند، اطمينان به راه و روش خود و همچنين اطمينان به فهم عامه مردم، سه عامل اميدساز در آقاي هاشمي بود.
توليت آستان مقدس حضرت امام خميني (ره) مشاهده لحظات اضطرابي در آيت الله هاشمي رفسنجاني را محدود به يکي دو بار دانست و گفت: يکي از لحظات ناراحتي ايشان نه شرايط سخت سال 88، بلکه در 15 خرداد سال 84 و قضاياي پس از آن بود که البته اين ناراحتي ساعتي بيش به طول نينجاميد و دوباره آرامشي توأم با خوشبيني به خدا در وجودشان ايجاد شد.
وي درخصوص اطمينان آيت الله هاشمي رفسنجاني به فهم مردم نيز اظهار داشت: ايشان مطمئن بود که نمي توان براي هميشه مردم را گول زد و خرد جمعي مردم خطا نمي کند.
سيدحسن خميني ادامه داد: همچنين او به راه و روش خود اطمينان داشت که آنچه مي گويد درست است، البته هيچ وقت نديدم که ايشان بگويد که حرفم تغيير نکرده است لذا ممکن بود عقيده اش عوض شود، اما آنچه را در گذر زمان مي گفت، درست مي دانست.
وي تاکيد کرد: اگر به جاي اميد در جامعه يأس وجود داشته باشد، شک نکنيد که درجا مي زنيم و وجود يأس يا به رخوت و خمودگي مي انجامد يا جامعه را دچار خشونت و شورش مي کند.
توليت آستان مقدس حضرت امام خميني (ره) افزود: آن چيزي که متأسفانه اين روزها در جامعه شاهد بوديم؛ علتش بيش از هر چيزي پمپاژ يأس در جامعه بود.
وي ادامه داد: اگر جامعه به آينده خود اميدوار باشد به سمت خشونت حرکت نمي کند، لذا لازمه جلوگيري از هر اغتشاشي اميدواري و فوران اميد در جامعه است.
هاشمی در شرایط طوفان زا لنگر اطمینان بود
حجتالاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی با تاکید بر لزوم وجود سکاندار در مواقع بحرانی در کشور، گفت: هاشمی در شرایط طوفان زا لنگر اطمینان بود.
تولیت آستان مقدس حضرت امام خمینی (ره) در ادامه سخنان خود در کنگره بزرگداشت آیتالله هاشمی رفسنجانی تصریح کرد: برای ایجاد امید در جامعه باید به عوامل عینی و ذهنی امیدساز توجه کرد.
وی افزود: از جمله عوامل عینی امیدساز در جامعه این است که مردم باید احساس کنند که آنچه انتخاب کرده اند، قابل تحقق است و موانعی بر سر راه انتخاب آنها وجود ندارد.
سید حسن خمینی ادامه داد: ایشان توسعه، سازندگی و رفاه و به تعبیر خودشان «عفاف و کفاف» را از شروط حیات یک جامعه می دانستند.
وی گفت: هر چیزی که مانع از ایجاد امید در جامعه شود یقین بدانید که پمپاژ یأس است و جامعه را از تعادل خارج می کند.
سید حسن خمینی افزود: در جامعه ای که چشم انداز آینده اش حرکت فعال و خوشحالی است، خشونت جایی ندارد.
وی وجود کانون های امید در جامعه را از جمله عوامل ذهنی امیدساز خواند و تصریح کرد: منظور کانون های امیدی است که مردم آنها را سکاندار مواقع بحرانی بدانند.
تولیت آستان مقدس حضرت امام خمینی (ره) ادامه داد: یعنی مردم احساس کنند اگر طوفانی پدید آمد، ناخدایی وجود دارد که این کشتی در گرداب افتاده را از مسیر تندباد حوادث خارج می کند.
وی مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی را امیدی برای جامعه دانست و گفت: دوست و دشمن اذعان می داشتند که در شرایط طوفان زا، وجود ایشان لنگر اطمینان است.
سیدحسن خمینی افزود: اینکه مردم احساس کنند در مواقع خطیر و حساس کسی وجود دارد که این مشکلات را رفع کند و آقای هاشمی مایه امید جامعه بود .
وی تاکید کرد: اگر امروز هاشمی از میان ما رفته است، امید نباید از جامعه ما برود.
سید حسن خمینی یادآور شد: زمانی این کانون امید امام خمینی (ره) بودند، امروز هم رهبر معظم انقلاب یکی از بزرگ ترین کانون ها و نقاط امید در جامعه هستند.
وی گفت: درس بزرگ آیت الله هاشمی رفسنجانی برای جامعه ما استمرار امید و حسن اعتماد به خداست و درس دیگر این است که به گونه ای برای آنچه می اندیشیم برهان بیابیم و اعتماد داشته باشیم.
سید حسن خمینی افزود: درس دیگر این است که باید در این جامعه بیشتر و بیشتر کار کرد، جامعه ما روزهای بزرگی را پیش رو دارد که باید برای آن روزها آماده بود.
وی یاد آور شد: درس دیگر آقای هاشمی برای جامعه این بود که نباید خود را دید بلکه همه ما در روزهای حساس باید جان، مال، آبرو و هر چه را داریم فدا کنیم اما امیدمان را هیچ گاه از دست ندهیم.
سید حسن خمینی در پایان خاطرنشان کرد: رسانه ها به ویژه رسانه ملی بیش از همه وظیفه دارند که جامعه را با عوامل امیدساز آشنا کنند و در همه ابعاد امیدافزا باشند.