پخش زنده
امروز: -
رئیس کل بیمه مرکزی: در ۹ ماه اول امسال از طریق ۳۰ شرکت بیمهای کشور ۴۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بیمه نامه صادر شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما؛ عبدالناصر همتي در نشست خبري گفت: در ۹ ماه اول امسال از طریق ۳۰ شرکت بیمهای کشور ۴۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بیمه نامه صادر و ۴۱ میلیون و ۲۰۰ هزار فقره خسارت پرداخت شد.
وی از رشد 20 درصدي حق بيمه خبر داد و گفت: رشد خسارت با 23 درصد رشد به 145 هزار ميليارد ريال رسيد.
رئيس کل بيمه مرکزي افزود: ضريب نفوذ بيمه به 2 و 2 دهم درصد در آخر سال گذشته رسيد که با توجه به رشد 20 درصدي تا پايان امسال افزايش بيشتري خواهد داشت.
70درصد بيمه ها، در ثالث ، درمان و زندگي است
رئيس کل بيمه مرکزي گفت: 70 درصد حق بيمه هاي دريافتي در سه رشته بيمه ثالث ، درمان تکميلي و جامع زندگي بوده که اين امر نشان مي دهد بيمه هاي بازرگاني به متن زندگي جامعه وارد شده است.
عبدالناصر همتي با تشريح اقدامات شرکت هاي بيمه در 9 ماه نخست امسال گفت: در 9 ماه اول سال ، 30 شرکت بيمه بيش از 42 ميليون و 700 هزار بيمه نامه صادر و بيش از 41 ميليون و 200 هزار فقره خسارت پرداخت کرده اند.
وي افزود: در اين مدت حق بيمه ها ، 20 درصد رشد داشته و به همين ميزان هم رشد خسارت هاي پرداختي به 23 درصد رسيده ، يعني در 9 ماه نخست سال ،145 هزار ميليارد ريال خسارت پرداخت شده و اگر خسارت هاي معوقه را هم به اين مبلغ اضافه کنيم ، سهم پرداختي بيمه ها افزايش مي يابد.
وي با اشاره به حوادث تلخ يک سال گذشته گفت: شرکت هاي بيمه در حوادث تلخي چون پلاسکو ، قطار سمنان- مشهد ، معدن يورت و زلزله غرب کشور توانست همه تعهدات خود را به موقع انجام دهند و در زلزله اخير 80 ميليارد تومان خسارت پرداخت شد، ضمن اينکه تعهدات ما در زلزله کرمانشاه ، 170 ميليارد تومان است که به محض آماده شدن مدارک ، بقيه تعهدات خود را هم پرداخت مي کنيم.
همتي همچنين در خصوص بيمه عمر گفت: سياست مجلس و دولت اين است که اين بيمه فراگيرتر شود و در دو سال گذشته صدور بيمه عمر ،70 درصد رشد داشته و از سال 91 به بعد سهم بيمه عمر در پوتفوي بيمه از 7.8 به 13.8 درصد رسيده و تنها در سال 95 ، 2 ميليون و 500 هزار نفر بيمه عمر خريداري کرده اند.
وي همچنين ابراز اميدواري کرد: از 26 بهمن طبق توافق دولت با نيروي انتظامي، اين نيرو سامانه حوادث رانندگي را در اختيار سازمان هاي بيمه گر قرار دهد.
وي همچنين افزود: هدايت و نظارت الکترونيکي بيمه در حال تکميل و عملياتي شدن است و اميدواريم اين سامانه بسياري از اشکالات و تخلفات موجود در صنعت بيمه را کشف و پيگيري کند.
رييس کل بيمه مرکزي در خصوص مديريت ريسک نيز گفت: اين امر نيز جزو دستورکار بيمه مرکزي قرار گرفته چرا که در حوادث اخير ديديم بيمه گذاران و بيمه گرها ، خيلي به مديريت ريسک توجهي ندارند و از سوي ديگر بيمه مرکزي اقداماتي را آغاز کرده تا در چند روز آينده بعد از مدت ها تعطيلي به واحدهاي صنعتي برتر از نظر پيشگيري و ايمني جوايزي داده شود و اين واحدها به مردم معرفي شوند .
خسارت نفکتش سانچي پرداخت مي شود
رئيس کل بيمه مرکزي با اشاره به اينکه سهم صنعت بيمه داخلي پرداخت 30 درصد خسارت بدنه نفتکش است به مجرد رمزگشايي از جعبه سايه سانچي اين هزينه پرداخت مي شود.
عبدالناصر همتي افزود: بيمه محموله نفتکش ايراني بر عهده شرکتي از کره جنوبي بود که هزينه آن را به صورت فوب پرداخت کرده و 70 درصد تعهد بدنه نفتکش نيز بر عهده شرکت بيمه اي از نروژ است که براي پرداخت خسارت آمادگي خود را اعلام کرده است.
وي تصريح کرد: 30 درصد از 32 ميليون دلار ارزش کشتي جزو تعهدات دو شرکت البرز و ملت است که چيزي در حدود 10 ميليون دلار مي شود که نيمي از آن نزد بيمه مرکزي و حساب اتکايي ويژه است.
رئيس کل بيمه مرکزي در مورد پرداخت حق بيمه به خدمه نفتکش سانچي نيز گفت: مسئوليت خدمه کشتي ها را شرکت پي اند کلاب و همچنين خسارت هاي آلودگي احتمالي زيست محيطي را تعهد کرده است با اين حال يکي از شرکت هاي بيمه اي داخلي براي خدمه 100 ميليون تومان بيمه مسئوليت پرداخت خواهد کرد.
کمبود ذخاير شرکت هاي بيمه تامين مي شود
رئيس کل بيمه مرکزي با اشاره به ناکافي بودن برخي ذخاير شرکت هاي بيمه و اينکه طي سه ساله گذشته بر رفع آن تاکيد شده است گفت: هم اکنون ذخاير فني و ريالي شرکت هاي بيمه به 33 هزار ميليارد تومان رسيده است.
عبدالناصر همتي افزود: در دو سالي که سپري شد و تا پايان سال 95 ذخاير شرکت هاي بيمه به 29 هزار ميليارد تومان رسيد که با آرامش و فرصت دادن به شرکت هاي بيمه اي اميدواريم در پايان امسال و سال آينده مشکل ناکافي بودن ذخاير شرکت هاي بيمه اي به طور اساسي برطرف شود.
وي در بخش ديگري از سخنانش درباره دريافت ماليات بر ارزش افزوده بيمه عمر گفت: اگرچه ما بر دريافت اين ماليات معترضيم اما طبق مصوبه مجلس به غير از بيمه درماني براي بقيه بيمه ها ماليات بر ارزش افزوده دريافت مي شود.
همتي تصريح کرد: در حاليکه همه کشورها براي خريد بيمه نامه مشوق در نظر مي گيرند در ايران از بيمه شدگان 9 درصد ماليات بر ارزش افزوده دريافت مي شود که اين مسئله با راهبرد دولت در توسعه بيمه هاي بازرگاني در تضاد است.
متولي صنعت بيمه کشور خاطرنشان کرد: با اين حال دولت در لايحه پيشنهادي بودجه سال آينده موافق حذف اين ماليات است که علاوه بر بيمه عمر بيمه هاي شخص ثالث نيز از ماليات معاف شود با اين حال بايد در اين مورد بايد تا يک ماه آينده منتظر ماند تا ببينيم نمايندگان مجلس به چه تصميمي مي رسند.
همتي درباره اتفاقات بيمه توسعه و افزايش تدريجي تعهدات آن گفت: تاکنون 800 ميليارد تومان از تعهدات اين شرکت بيمه اي ازجانب بيمه ايران پرداخت شده اما به نظر مي رسد 300 تا 400 ميليارد تومان ديگر از تعهدات بيمه توسعه باقي مانده است.
وي با تاکيد بر اينکه پرونده اين شرکت با کمک بيمه ايران در حال تکميل است درباره علت تاخير در تعيين تکليف شرکت بيمه توسعه گفت: نمي خواهيم بدون گرفتن اموال و دارايي صاحبان اين شرکت پرداخت ها را انجام دهيم و به ازاي در اختيار گرفتن اموال صاحبان آن پرداختها صورت مي گيرد.
همتي اضافه کرد: به تازگي نيز ملک و دارايي جديدي از اين شرکت در اختيار بيمه ايران قرار گرفته است که انتظار مي رود به بسته شدن پرونده اين شرکت در دو ماه آينده نزديک شويم.
رئيس کل بيمه مرکزي درباره وضعيت شرکت آتيه سازان حافظ نيز خاطرنشان کرد: من از دوره تصدي پيشينم در بيمه با مشکل اين شرکت مواجه و به آن معترض بودم و معتقدم تا زمانيکه آتيه سازان حافظ ضوابط و مقررات صنعت بيمه را نپذيرد ما به آن تعهدي نداريم.
وي اضافه کرد: در اين باره وزير بهداشت و مديرعامل بيمه سلامت هم نظرشان بر تطبيق پذيري است که در صورت پذيرفتن متوليان اين شرکت در حرکت طبق ضوابط مجوز فعاليت آنها صادر مي شود و اين شرکت زير چتر صنعت بيمه قرار مي گيرد.
عبدالناصر همتي همچنين در پاسخ به اين سوال که آيا مسئوليت سفارت کشورمان را در پايتخت يکي از کشورهاي خارجي مي پذيرد نيز گفت: فعلا در اين باره تصميمي نگرفته ام.
چندي است درباره پذيرفتن مسئوليت سفارت ايران در چين به آقاي همتي زمزمه هايي در رسانه ها به گوش مي رسد.
رئيس کل بيمه مرکزي گفت: اگر شرکت بيمه اي نخواهد به بازار بيمه کمک کرده و بجاي کار بيمه اي، با پولهاي مردم سرمايه گذاري کند، در مجوزهايش تجديد نظر مي کنيم.
عبدالناصر همتي در نشست خبري افزود: بيمه مرکزي قصد رقابت با هيچ شرکت بيمه اي را ندارد و هر کس بخواهد پورتفوي بيمه را قبول کند، مي تواند در اين زمينه فعاليت کند اما قرار نيست يک شرکت بيمه بگويد مثلا بيمه ثالث يا درماني را نمي خواهم اما بيمه عمر را مي خواهم.
وي ادامه داد: بيمه وجه مهمش خدمت به مردم است و سود کردن، بايد ناشي از عمليات بيمه اي باشد نه اينکه از پولهاي مردم در امور غير بيمه اي سرمايه گذاري کرد.
رئيس کل بيمه مرکزي در خصوص زيانده بودن بيمه ها در کشور نيز گفت: بخشي از مطالبات بيمه ها وصول نشده که ما بدنبال وصول معوقات هستيم اما همين الان هم صنعت بيمه در سال گذشته 700 ميليارد تومان سود کرد ضمن اينکه در همين مدت هزار و 50 ميليارد تومان عوارض به وزارت بهداشت و سازمان راهداري و نيروي انتظامي پرداخت کرد و معتقديم رقم 1750 ميليارد تومان سود براي اين صنعت قابل قبول است درحاليکه پرداخت رقم 1050 ميليارد تومان کمر شکن است اما هروقت پولي کم مي آيد از بيمه مي گيرند و امسال هم باز پول کم آمده و مي گويند بيمه 25 ميليارد تومان ديگر هم به اورژانس بدهد.
همتي همچنين در خصوص دريافت عوارض و ماليات بر ارزش افزوده از بيمه نامه ها گفت: ما معتقديم گرفتن ماليات بر ارزش افزوده و عوارض از بيمه نامه ها درست نيست و بايد مردم به خريد بيمه نامه تشويق شوند اما اين امر مصوب مجلس است.
وي همچنين در پاسخ به سوالي درباره احتمال اجباري شدن بيمه مسئوليت گفت: فقط بيمه شخص ثالث اجباري است اما با توجه به اينکه ضريب خسارت بيمه مسئوليت بالاست و کارمزد نمايندگان بيمه نيز بالاست بيمه مسئوليت به مرز ضرر رسيده و بايد شرکتها خودشان ترتيبي اتخاذ کنند که حاشيه سود داشته باشند اما اجباري شدن اين بيمه نامه نيز تابع مصوبات مجلس خواهد بود.
رئيس کل بيمه مرکزي تصريح کرد: شرکتهاي بيمه حق ندارند منابع بيمه و ذخاير آن را در محل هاي ديگر استفاده کنند و در صورت مشاهده برخورد جدي مي کنيم اما سود بالاي بيمه عمر در سالهاي گذشته ناشي از سود بالاي بهره هاي بانکي بوده و با توجه به اينکه سود بانکي کاهش يافته از اين به بعد سود بيمه هاي عمر نيز به حدود 15 تا 16 درصد مي رسد اما بيمه ا بايد از روشهاي مختلفي استفاده کنند تا جذابيت بيمه عمر از دست نرود.
همتي در خصوص کاهش ريسک سرمايه گذاري در ايران نيز گفت: اينکه کشورهاي عضو OECD به اين نتيجه رسيده اند که ضريب ريسک سرمايه گذاري در ايران را کاهش دهند موضوع مهمي است که نشان مي دهد شرايط اقتصادي و سياسي و اجتماعي کشور بهبود يافته اما ثبات اقتصادي و مديريت اقتصاد کلان، بهبود روابط با جهان و امنيت کشور و تضمين دولت در ارتباط با سرمايه هاي خارجي عواملي بوده که موجب شده اين ضريب کاهش يابد و اميدوارم به جايي برسيم که کشورهاي مختلف براي سرمايه گذاري در ايران رقابت کنند و ايران بتواند شريک و سرمايه گذار خود را انتخاب کند.
وي همچنين در خصوص يکي از مصوبات کميسيون تلفيق درباره الزام واريز سود بيمه ها به خزانه گفت: اين موضوع اشتباهي بود که در کميسيون رخداد و خشوبختانه در جمع بندي نهايي کميسيون اصلاح شد و بيمه ها و بانکها از اين مصوبه مستثني شدند چراکه معتقد بوديم با اينکه برخي شرکتهاي بيمه و بانکها دولتي هستند اما چون از محل دريافت پول از مردم و سرمايه گذاري، سود به دست مي آورند نبايد اين سود به خزانه واريز شود و اميدواريم در صحن مجلس هم اين موضوع مشکلي ايجاد نکند.
رئيس کل بيمه مرکزي همچنين درباره بالا بودن سن مديريتي در بيمه ها نيز گفت: اکثر بيمه ها خصوصي هستند و بخش خصوصي برايش عملکرد و توانايي افراد مهم است و ما نيز به عنوان بيمه مرکزي نمي توانيم در اين خصوص ايرادي به بيمه ها بگيريم ضمن اينکه تنها سن يکي از مديرعامل هاي بيمه ها بالاي هفتاد سال است که آن هم با تشخيص هيئت مديره بيمه بوده و ورود در سن و سال جزو وظايف و صلاحيت هاي بيمه مرکزي نيست و در بيمه مرکزي و بيمه ايران که دولتي هستند هم هيچکدام از اعضاي هيئت مديره به سن بازنشستگي نرسيده اند.
وي افزود: ما از کاهش سن و سال و ميانگين سني اعضاي هيئت مديره بيمه ها استقبال مي کنيم و خوشبختانه در سالهاي اخير جوان هاي زيادي به مديريت بيمه ها وارد شده اند و ما از آنها استفاده مي کنيم.