پخش زنده
امروز: -
وزیر جهاد کشاورزی از رشد مثبت محصولات کشاورزی و دامی در کشور با وجود خشکسالی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ محمود حجتی در جلسه هم اندیشی معاونین وزارت جهاد کشاورزی با رئیس جمهور با بیان این که امسال با خشکسالی بی نظیری مواجه بودیم، گفت: با وجود این محدودیتها در بسیاری از محصولات کشاورزی و دامی رشد داشتیم.
وی با بیان این که در محصولی مانند پسته و برخی میوههای تابستانی با کاهش تولید مواجه بودیم، افزود: متأسفانه امسال تولید پسته کشور از ۳۰۰ هزار تن به ۲۰۰ هزار تن کاهش پیدا کرد و همچنین به دلیل سرمازدگی ۲۹ فروردین امسال در تولید میوههای تابستانی کاهش داشتیم با این حال سرجمع تولیدات امسال به سمت مثبت حرکت میکند.
وزیر جهاد کشاورزی با مثبت ارزیابی کردن تراز بازرگانی کشور در محصولات کشاورزی و دامی هم گفت: با وجود همه محدودیتها تراز بازرگانی ما به نفع صادرات مثبت است و این بدان معنی است که تراز منفی ما کاهش پیدا کرده است.
حجتی یکی از اقدامات مؤثر انجام شده در دولت یازدهم و دوازدهم را طرح محور کردن طرحهای توسعهای در زمینه کشاورزی و دامپروری عنوان کرد و افزود: در این دولت تلاش شد تا برای هر پروژه یک مجری تعریف کنیم که آن مجری با انضباط و تمرکز بر روی آن طرح کار کند و تنها در برابر همان طرح پاسخگو باشد به همین دلیل الان بسیاری از حوزهها مسئول مشخص دارد و این مسئله باعث رشد در اجرایی شدن این طرحها شده است.
وی از گندم، گیاهان دارویی، پنبه، دانههای روغنی، چغندر و پرورش ماهی در دریا به عنوان برخی طرحهای در دست اجرای وزارت جهاد کشاورزی نام برد و گفت: همه طرحها یک مجری مشخص دارد که آن را با تمرکز دنبال میکند.
وزیر جهاد کشاورزی سرمایه گذاری انجام شده در بخش کشاورزی در دولت تدبیر و امید را در تاریخ کشاورزی ایران بی نظیر دانست و افزود: این سرمایه گذاریها از منابع صندوق توسعه ملی و حمایتهای دولت تأمین شده و هزینههای ماندگاری است که نتایج آن تا سالها باقی خواهد ماند.
حجتی در خصوص دامپروری هم گفت: در این زمینه مشکل خاصی وجود ندارد و تنها بحثی که وجود دارد مربوط به علوفه و تغذیه دام است که با توجه به الگوهای کشت ناچاریم بخشی از تغذیه دامها نظیر ذرت دانهای و سویا را از خارج وارد کنیم و اگر نگرانی وجود داشته باشد در این زمینه است.
وی پرورش دامهای پرمحصول، بزهای شیری و چند قلوزا و تنوع بخشی به صنعت پرورش طیور را از مهمترین کارهای انجام شده در سالهای اخیر برشمرد و افزود: در صنعت طیور ششمین کشور دنیا هستیم و سالانه ۲۳۰ هزار تن تولید میکنیم که این رقم مازاد بر نیاز داخلی است.
وزیر جهاد کشاورزی در زمینه تولید شیر و گوشت قرمز هم گفت: ۱۰ و نیم میلیون تن شیر و ۹۰۰ هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید میشود که آمار قابل قبولی است.
حجتی در مورد صنعت شیلات هم افزود: تمرکز ما در صنعت شیلات در پرورش میگو و ماهی در دریا بوده و با توجه به این که این طرحها معمولاً در مناطق کم برخوردار اجرایی شده اند زمینههای اشتغال آفرینی و درآمدزایی خوبی ایجاد کرد.
وی از رشد میزان تولید میگو در کشور خبر داد و گفت: در سالهای گذشته تولید میگو از ۱۰ هزار تن به ۴۰ هزار تن افزایش یافته که بخش اعظمی از آن صادر میشود و هر کیلو میگو به طور میانگین بین ۵ و نیم تا ۶ دلار برای کشور ارزآوری دارد.
وزیر جهاد کشاورزی در مورد زمینه ظرفیت پرورش ماهی در دریا نیز افزود: یک میلیون تن ظرفیت پرورش ماهی در دریا ایجاد شده که این مسئله کمک زیادی به اشتغال آفرینی و همچنین افزایش تولید پروتئین دریایی خواهد کرد.
حجتی یکی دیگر از کارهای انجام شده در دولت تدبیر و امید را تکمیل کردن زنجیره تولید عنوان کرد و گفت: در این دولت تلاش کردیم تا در همه زمینهها از تولید محصولات کشاورزی تا صنعت طیور، صنایع دامی و پرورش آبزیان روند را به صورت یک زنجیره ببینیم و تمام مراحل پیش از تولید، تولید و پس از تولید را در یک کلیت واحد ببینیم.
وی با تاکید بر اینکه کشاورزی ما باید به سمت کشاورزی قراردادی حرکت کند، افزود: کشاورز ما باید مطمئن باشد محصولش را کی و به چه کسی میفروشد و دغدغهای از بابت فروش محصولش نداشته باشد.
وزیر جهاد کشاورزی درباره اقدامات انجام شده در بخش عشایر نیز گفت: در این زمینه خدمات مناسبی به عشایر ارائه شده و هم از نظر خدمات رفاهی و چه از نظر پشتیبانی در تولید محصولاتشان از آنها حمایت شده است.
حجتی با انتقاد از این که عمده سرمایه گذاریهای انجام شده در کشاورزی و دامپروری کشور از محل منابع بانک کشاورزی تأمین شده است، افزود: متأسفانه باوجود تاکیدات انجام شده بانکهای دیگر رغبتی به سرمایه گذاری و تأمین منابع بخش کشاورزی و دامپروری ندارند.
وی پهنه بندی مزارع، مکانیزه سازی کشاورزی و توزیع ۱۰ هزار نفر مروج کشاورزی در تمامی روستاها و مراکز کشاورزی کشور را از دیگر اقدامات انجام شده جهاد کشاورزی در سالهای اخیر عنوان کرد و گفت: در حال حاضر بخش عمدهای از امور کشاورزی و دامپروری به بخش خصوصی واگذار شده است و با تشکیل صندوق توسعه کشاورزی روستایی که در حال حاضر هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان منابع در اختیار دارد تلاش شده است تا امور کشاورزان و دامپروران ازجانب خودشان انجام شود.
تولید سالانه ۱۲۲ میلیون تن محصولات کشاورزی
معاون وزیر کشاورزی گفت: تولید محصولات با رشد ۲۵ درصدی از ابتدای دولت یازدهم تا پایان ۹۶ به ۱۲۲ میلیون تن رسید.
بخشنده در جلسه امروز مدیران ارشد وزارت جهاد کشاورزی با رئیس جمهور سهم بخش کشاورزی از تولید ناخالص داخلی به قیمت ثابت را ۱۰ درصد اعلام کرد و گفت: ارزش کل تولیدات بخش کشاورزی هم اکنون ۷۰ میلیارد دلار است.
وی تعداد بهره برداران بخش کشاورزی را ۳.۶ میلیون نفر اعلام کرد و گفت: ۱۹ درصد از سهم اشتغال کشور به اشتغال مستقیم بخش کشاورزی است و با احتساب مشاغل پیشین و پسین این بخش بیش از یک سوم اشتغال کشور در بخش کشاورزی است.
معاون وزیرجهاد کشاورزی گفت::سهم بخش کشاورزی از کل صادرات غیرنفتی اکنون بیش از ۲۰ درصد است ودرسال گذشته ۶.۵ میلیارد دلار بود و این میزان در نه ماهه امسال به ۵ میلیارد دلار رسید.
وی با بیان اینکه متوسط سالانه واردات بخش کشاورزی در سالهای گذشته ۱۰ تا ۱۳ میلیارد دلار بوده است گفت:: کسری تجاری بخش کشاورزی در ابتدای کاردولت یازدهم منفی هشت میلیارد دلار بود که این میزان در سال گذشته به منفی ۴ میلیارد دلار و امسال این کسری تجاری به ۲.۸ میلیارد دلار رسید به این ترتیب به طور متوسط تراز تجاری این بخش ۵ میلیارد دلار بهبود یافته است.
بخشنده گفت: بخش کشاورزی طی سالهای اخیر با نرخ رشد ارزش افزوده سالانه ۴ درصد تنها بخش اقتصادی کشور در سالهای اخیر است که رشد مثبت داشت.
وی سهم بخش کشاورزی از متوسط کل سرمایه گذاری کشور در سی سال گذشته را سه درصد اعلام کرد و افزود: در سالهای اخیر بیش از ۱۱.۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری در بخشهای تامین اب، تکمیل شبکههای انتقال آب و زهکشی جذب شده و این میزان سرمایه گذاری در ۳۰ سال گذشته بی سابقه بوده است.
معاون وزیرجهاد کشاورزی گفت: سهم بخش کشاورزی از کل تسهیلات بانکی ۸.۵ درصد است که با توجه به مصوبات قانونی این سهم بسیار کم است و هم اکنون تنها بانک کشاورزی است که در زمینه پرداخت سهم خود از تسهیلات بخش کشاورزی تخلف نمیکند.
بخشنده گفت: سهم تولیدات بخش کشاورزی ازتامین کل انرژی غذایی کشور ۸۳ درصد است درحالی که این سهم در ابتدای کار دولت یازدهم ۵۳ درصد بود. ۸۷ درصد پروتئین مورد نیاز کشور نیز در این بخش تولید میشود
وی از رشد ۲۴ درصد بهره وری مصرف آب در بخش کشاورزی در سالهای اخیر خبرداد و گفت:: میزان تولید ماده خشک در بخش کشاورزی به ازای مصرف یک متر مکعب اب از ۸۶۰ گرم در سال ۹۲ به ۱۳۲۰ گرم افزایش یافته است و این به مفهوم ارتقای بهره وری مصرف آب به میزان سالانه شش درصد در این سالهاست.
بخشنده سهم بخش باغبانی از صادرات بخش کشاورزی را ۵۰ درصد اعلام کرد و گفت: سهم بخش دام و طیور و زراعت از صادرات این بخش اکنون ۴۰ درصد است به طوری که صادرات محصولات لبنی در سال گذشته از مرز ۶۰۰ میلیون دلار گذشت و این میزان در هشت ماهه امسال به ۵۷۳ میلیون دلار رسید و هدف گذاری در این بخش رسیدن به رقم صادرات یک میلیارد دلار است.
وی گفت: بخش آبزی پروری با تولید سالانه ۱.۱ میلیون تن سال گذشته ۳۵۱ میلیون دلار صادرات داشت.
او با بیان اینکه مهمترین اقلام وارداتی بخش کشاورزی به ذرت، سویا، روغن و دانههای روغنی اختصاص دارد گفت:: حجم واردات محصولات کشاورزی هم اکنون ۱۷ میلیون تن است که با اجرای ۲۱ طرح راهبردی در قالب طرحهای اقتصاد مقاومتی در زمینههای خودکفایی در محصولات راهبردی میزان واردات کاهش خواهد یافت.
معاون وزیر کشاورزی گفت: دانش بنیان ساختن تولید در بخش کشاورزی، حفاظت از منابع آب وخاک، بهبود بهره وری از منابع آب و خاک، پایدارسازی تولید از طریق تکمیل زنجیرههای ارزش از مزرعه تا سفره، مدیریت تامین محصولات مورد نیاز با استفاده از ابزارهای تعرفهای از مهمترین برنامههای راهبردی بخش کشاورزی است.
نگاه ویژه به حفاظت از منابع خاک
معاون اب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: کمبود آب ناشی از شرایط جغرافیایی، اقلیم و خشکسالی اخیر در کشور موجب شد رویکرد وزارت جهاد کشاورزی برای بهینه سازی مصرف و بهره وری آب با نگاهی جامع به حفاظت از منابع خاک کشور و پرهیز از توسعه افقی باشد.
علیمراد اکبری در جلسه رئیس جمهور با معاونین و مدیران ارشد وزارت جهاد کشاورزی درباره طرحهای احداث شبکههای فرعی و زه کشی ادامه داد: عملکرد این طرح از ابتدا قبل و بعد از انقلاب یک میلیون و ۵۴۰ هزار هکتار بود، قبل از سال ۹۲ به یک میلیون و ۲۰ هزار هکتار و از سال ۹۲ تا الآن به ۵۲۰ هزار هکتار یعنی معادل ۵۰ درصد عملکرد گذشته رسیده است.
وی ادامه داد: میانگین عملکرد احداث شبکه آب زه کشی سالیانه ۲۷ هزار هکتار بوده که با تخصیص ۳.۷ میلیارد دلار برای استانهای خوزستان، ایلام، سیستان و بلوچستان و استان غرب و شمال غرب از محل صندوق توسعه ملی به ۱۰۰ هزار هکتار در سال رسیده است.
وی در مورد طرح تجهیز و نوسازی مدرن اراضی کشاورزی و اجرای عملیات آب و خاک در عرصه تشکلهای تولیدی کشاورزی گفت: طرح تجهیز و نوسازی مدرن اراضی کشاورزی و اجرای عملیات آب و خاک تا به امروز یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار است که قبل از سال ۹۲، ۹۰۰ هزار هکتار بوده و از سال ۹۲ تا الآن ۳۰۰ هزار هکتار رسید یعنی معادل ۳۳ درصد عملکرد گذشته است.
اکبری ادامه داد: در تجهیز و نوسازی و هندسه سازی نیز ۱۹۸ هزار هکتار بود است و یکی از دستاوردهای بزرگ این طرح بومی سازی ماشین آلات ترانچر و اسکینز بوده که دستگاهها بومی شده و ازجانب مردم احداث میشود.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی درباره طرح شبکه آبیاری زه کشی غرب و شمال غرب کشور (آبهای مرزی) گفت: این طرح در سطح ۲۲۷ هزار هکتار با بیش از ۹۹ و نیم درصد به صورت سامانه نوین آبیاری طراحی شده و در ۱۰ استان کشور در حال انجام است.
وی تصریح کرد: ۱۵۰ هزار هکتار آماده بهره برداری و ۴۶ هزار هکتار زیر بار است.
اکبری بیان کرد: در انتقال آب به سیستان ۴۰۰ میلیون مترمکعب تخصیص آب دارد، در سطح ۴۶ هزار هکتار اجرا شد و ۲۰۰ هزار هکتار در حال انجام است، به لحاظ توازن شهرستانی در ۴۶ هزار هکتار و در ۵ شهرستان توزیع شده است. در این پروژه ۲۳۷۰ نفر مشغول به کار هستند که ۸۰ درصد آن مردم بومی منطقه هستند.
وی درباره طرح توسعه سامانه نوین آبیاری گفت: عملکرد پروژه ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار در کشور است که در آب خور سنتی و مدرن است.
وی ادامه داد: عملکرد طرح قبل از سال ۹۲ یک میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار بوده و اکنون ۸۰۰ هزار هکتار است، معادل ۷۲ درصد عملکرد گذشته بوده که میانگین عملکرد سامانه آبیاری تا سال قبل ۹۲ سالانه ۵۰ هزار هکتار بوده است و از سال ۹۲ تا سال ۹۵، ۸۰ هزار هکتار و سال ۹۶، ۲۸۰ هزار هکتار انجام شده است.
وی ادامه داد: امسال سامانه ابیاری نوین در ۹۵ هزار هکتار بهره برداری و ۲۰۰ هزار هکتار در حال اجراست.
وی افزود: راندمان آبیاری در سال ۹۲، ۳۳ درصد بوده که به ۴۴ درصد افزایش پیدا کرده و بهره وری از ۸۶۰ گرم مترمکعب بر آب به ۱۳۲۰ گرم مترمکعب بر آب رسیده است.
برای جلوگیری از تخریب عرصههای منابع طبیعی یک عزم ملی نیاز است
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری، تخریب عرصههای منابع طبیعی را جزو مشکلات ایران و جهان دانست و گفت: لازم است برای جلوگیری از این موضوع، یک عزم ملی و حمایت همه جانبه صورت گیرد.
خلیل آقایی با بیان اینکه این سازمان بیش از ۱۱۰ سال قدمت دارد افزود: وظیفه ما حفظ انفال در عرصه منابع طبیعی است.
وی به توضیح سه طرح مهم در این سازمان پرداخت و گفت: طرح حدنگاری یا کاداستر از جمله این طرح هاست که بسیار حائز اهمیت است.
آقایی طرح حدنگاری را برای تثبیت مالکیت دولت بر انفال و حل اختلاف دولت با مردم و همچنین استعلام، صیانت و حفاظت از عرصههای ملی ضروری خواند.
وی گفت: تاکنون موفق شدیم ۳۶ میلیون هکتار از عرصه منابع طبیعی را مشمول کاداستر قرار د هیم و سند تک برگ بگیریم.
آقایی با بیان اینکه امسال حدنگاری جنگلهای کشور را در دستور کار قرار داده ایم، ادامه داد: حدود ۷ میلیون هکتار از جنگلهای کشور مشمول طرح کاداستر قرار گرفته است و امیدواریم تا پایان امسال این طرح به پایان برسد.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری، کاداستر اراضی ساحلی را نیز دارای اهمیت فراوان بیان کرد و گفت: این طرح نیز در طرحهای کاداستر پیش بینی شده و در حال انجام است.
آقایی طرح تنفس جنگلها را دومین طرح مهم این سازمان ذکر کرد و افزود: یک سال از اجرای این طرح سپری شده و ۱۱۰ قرارداد مربوط به بهره برداری از جنگل متوقف شده است.
وی با بیان اینکه طرح مدیریت پایدار جنگل برای حفاظت و صیانت از منابع طبیعی در دست اجراست گفت: در کنار این، طرح زراعت چوب را در سطح کشور در دستور کار داریم.
وی ادامه داد: طرح زراعت چوب، در ۲۴۰ هزار هکتار از اراضی کشور انجام شده که بررسیهای کارشناسان نشان میدهداین میزان حدود ۲۵ درصد ظرفیت کشور است.
آقایی با بیان اینکه ۱۰ درصد نیاز چوبی کشور از جنگلهای شمال تامین میشود ابراز امیدواری کرد: با توسعه زراعت چوب، بتوانیم کمبودها در این زمینه را برطرف کنیم.
وی تخصیص ۲۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای طرحهای آبخیزداری و آبخوان داری را سومین طرح مهم سازمان جنگلها برشمرد و گفت: این طرح از طرحهای بسیار مهم، اثربخش و امیدآفرین در مناطق روستایی، کشاورزان و بهره برداران بوده است.
آقایی با بیان اینکه طرحهای کوچکی در حدود ۶ هزار و ۸۴ نقطه در کشور در حال اجراست، افزود: حدود ۳۴۱ شهرستان دارای طرحهای مختلف هستند که ۸۰ درصد شهرستانهای کشور را شامل میشود و در ۶۴۹ حوزه آبخیز این طرحها در حال اجراست.
وی اضافه کرد: این طرح ها حدود ۷۵۰ میلیون متر مکعب استحصال، کاهش یا جلوگیری از تبخیر آب را به دنبال دارد.
آقایی به برخی طرحها اشاره کرد و گفت: طرح آبخیزداری، آبخوان داری در سه مقوله طرحهای مکانیکی، بندهای گاگیونی، سنگ ملات، بندهای خاکی، بخش سیلاب، بیومکانیکی، تراس بندی، بذرکاری، بذرپاشی و جنگل کاری، در حال انجام است که در این قالب ۲۵ هزار هکتار فقط جنگل کاری داریم.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری افزود: بحث مدیریت حفاظتی، کاداستر، کمربندی حفاظت و مبارزه با آفات از دیگر طرحهای در حال انجام است.
ایران ویترین باغبانی جهان است
معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی گفت: ایران با دارا بودن همه محصولات گرمسیری، نیمه گرمسیری، سردسیری و معتدل به عنوان ویترین محصولات باغبانی در جهان است.
محمد علی طهماسبی در نشست مدیران ارشد وزارت جهاد کشاورزی با رئیس جمهور افزود: در دولت یازدهم تولیدات باغبانی کشور ۱۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تن بود که هم اکنون به ۲۲ میلیون تن رسیده است.
وی با بیان اینکه تنوع و تکثر اقلیم در ایران از مزایای مهم کشور ماست گفت: هم اکنون ۴۰۰ اقلیم خرد و درشت در کشور وجود دارد که همین مزیت، ایران را به نمایشگاه بزرگی در زمینه گیاهی و جانوری تبدیل کرده است.
معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: ایران در زمینه محصولات باغبانی از جمله زعفران، پسته، گیلاس، گردو، زرد آلو، انار، انگور و خرما در ردیف ۱۰ کشور مهم تولید کننده این محصولات قرار دارد.
وی در خصوص طرحهای اجرا شده در قالب اقتصاد مقاومتی گفت: طرح توسعه گلخانه از سال ۹۲ شروع شد که هم اکنون ۱۵ هزار هکتار گلخانه در کشور فعال است که علاوه بر صرفه جویی آب و افزایش تولید سبب ایجاد اشتغال پایدار و مولد، دستیابی به صادرات سازه و تجهیزات به کشورهای همجوار و ایجاد شغلهای جدید شده است.
طهماسبی تربیت نیروی انسانی در بخش آموزش و مهارت را دست آورد دیگر طرح توسعه گلخانهها دانست و افزود: در رشته محصولات گلخانهای مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاهها ایجاد شده است.
معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی گفت: چابهار منطقهای است که دمای آن از ۱۶ تا ۳۵ درجه و یک و نیم برابر مساحت برخی از کشورهاست که از نظر تابش و اقلیم با کشورهای هلند، آلمریا در اسپانیا و در ایتالیا مقایسه شده است و میتوان گفت: چابهار نگین این کشورهاست.
وی با بیان اینکه ایران زیست گاه بسیاری از گیاهان دارویی است گفت: میتوان گفت: ایران شفاخانه است، زیرا در دورههای قبل با تشکیل ستاد گیاهان دارویی از ۶۰ نوع داروی گیاهی هم اکنون به چند صد رقم دارو دست یافته ایم که این کار پس از تشکیل ستاد و باتوجه ویژه جامعه علمی کشور اتفاق افتاده است.
طهماسبی تشکیل دانشکده طب سنتی را نیز از دیگر دست آوردهای تشکیل ستاد گیاهان دارویی دانست و گفت: هم اکنون رشته گیاهان دارویی در سطوح مختلف دانشگاهی از کارشناسی تا دکتری در حال تدریس است.
وی با اشاره به تشکیل شرکتهای دانش بنیان به عنوان یکی از رویکردهای مهم ادامه داد: آینده دنیا گرایش به سمت مواد طبیعی است و ایران یکی از فلورهای غنی را برای ایجاد کسب و کار و توسعه صادرات در این بخش دارد.
معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی گفت: جایگزینی و بازسازی باغات سالخورده که با وجود تامین امکانات مورد نیاز با بهره وری پایینی مواجه است و تنشهای زیست محیطی آسیب جدی به آن وارد میکند مانند گردو و انگو از فعالیتهای در حال اجراست که با طرحهای سرشاخه کاری گردو، طرح فراز و داربستی کردن در حال بازسازی این باغات هستیم.
وی افزود: بیش از ۵۲ میلیون اصله نهال شناسه دار در نهالستانها از طریق کشت بافت در اختیار تولید کنندهها قرار گرفته که طبق برنامه ریزیهای انجام شده باید ۱۲۶ پایه جدید به جامعه تولید کنندگان در آینده نزدیک ارائه شود که امسال ۲۱ رقم محقق خواهد شد. این طرح نیز توسط سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در حال انجام است.
معاون باغبانی وزیر جهادکشاورزی گفت: صندوق حمایت از توسعه کشاورزی از دیگر فعالیتهای انجام شده است که تشکیل ۳ صندوق در دوره ریاست جمهوری شما انجام شده که شامل چای، نهال، انگور و کشمش است.
وی با اشاره به اینکه ارتباط بین بخش کشاورزی و دانشگاهها رونق گرفته است ادامه داد: مهمترین اتفاق فعلی تزریق تفکر تولید زنجیرهای است که این تفکر تغییر در بخش کشاورزی و تولید را به همراه دارد.
وضع کشاورزی خوب است
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: نسبت به سال ۹۲ میتوان گفت: حال و روز کشاورزی در کشور خوب است.
عباس کشاورز در جلسه مدیران ارشد وزارت جهاد کشاورزی با حضور رییس جمهور افزود: در مرداد ۹۲ به رئیس جمهور قول داده بودیم که بخش کشاورزی را رونق بخشیم امروز میتوانیم بگوییم که به قول خود عمل کرده ایم.
وی گفت: در آسیب شناسیهای انجام شده مشخص شد ۹۴ درصد واردات ما از ۸ محصول اساسی است به انضمام سیب زمینی که دومین غذای مردم است این موارد را مورد هدف قراردادیم و به دستآوردهای خوبی رسیدیم به حدی که مشکل تولید گندم حتی در سال نامساعد ۹۷ حل شد.
کشاورز گفت: امروز در آستانه خودکفایی تولید شکر هستیم، قبل از شروع دولت یازدهم تولید ما یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن در سال بود، اما امروز این تولید به ۲ میلیون و ۳۰ هزار تن افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: در ابتدای دولت شما قیمت سیب زمینی حدود ۴ هزار تومان بود، اما در این سالها دیگر بحرانی در قیمت سیب زمینی وجود ندارد و ۵۵۰ هزار تن سیب زمینی تولید مازاد داریم که صادر میشود.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: در تولید حبوبات ۹۰ درصد به خودکفایی رسیده ایم و افزایش بسیار زیادی در تولید دانههای روغنی داشته ایم.
وی افزود: مکانیزاسیون بخش کشاورزی با حمایت بانک کشاورزی تقویت شده و تا آذرماه سال ۹۷، ۴۹ هزار میلیارد ریال تسهیلات جذب و به مکانیزاسیون تزریق شده است که با تسهیلاتی که به کشاورزان داده شده این مبلغ به ۶۰ هزار میلیارد ریال رسیده است.
کشاورز گفت: در بخش نیروی محرکه از یک و ۱۵ دهم درصد اسب بخار در هکتار به یک و ۸ دهم در هکتار رسیده ایم.
با کمک بخش خصوص تولید بذر را ساماندهی کردیم و بذرهایی را که در خارج از کشور تولید میشد تولیدش به داخل منتقل کردیم.
وی افزود: تولید بذر گندم از ۲۸۰ هزار تن در سال به ۵۳۰ هزار تن رسیده است.
کشاورز گفت: امروز ۹ هزار نشان کود در کشور داریم که با نظارت دقیق و کمک بخش خصوصی به کشاورزان عرضه میشود.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: تغییرات شگرفی در امر تولیدات دیمی انجام داده ایم و توانسته ایم با آسیب شناسی کشت دیم را پایدار کنیم و زمان کاشت دیم را از بهار به پاییز منتقل کرده ایم تا هم در مصرف آب صرفه جویی شود و هم تولید بالا برود به طوری که تنها با ۲۵۰ میلی متر بارندگی تولید هزار و ۸۰۰ کیلو گندم در هکتار قابل تضمین است.
وی گفت: طبق بررسیهای انجام شده تولید کلزا در ایران از اروپا مساعدتر است و در تولید ۸ رقم علوفه در شهر کامیاران در هر هکتار به تولید ۵۹ تن رسیده ایم.
وی در پایان گفت: اگر دولت کمک کند و در استانهای خوزستان و ایلام کارخانه تولید شکر با ظرفیت بالای ۱۰ هزار تن ساخته شود مشکلات در این بخش به طور کامل حل خواهد شد.