پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر گفت: پارسال و امسال از ابتلای انسان یا دام به تب کریمه کنگو در این استان گزارشی نشده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، دکتر مرتضی بحرانی بیان کرد: تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی حاد تبدار و خونریزی دهنده و مشترک بین انسان و دام است که از طریق گزش کنه و تماس با خون و ترشحات انسان و دام آلوده منتقل میشود و بیماری شدیدی همراه با مرگ و میر ۳۰ درصد ایجاد میکند.
وی افزود: تماس با خون، ترشحات و بافت آلوده دامی از راههای انتقال بیماری است و گاو، گوسفند، بز، سگ، خرگوش، جوجه تیغی و حتی شترمرغ مخزن بیماری هستند.
مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر با بیان اینکه مهمترین ناقل و مخزن ویروس بیماری کنه است و عفونت در انسان پس از گزش توسط کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست ایجاد می شود اضافه کرد: این بیماری بیشتر از طریق فرآوردههای گوشتی و کشتار دام غیرمجاز منتقل میشود و بیشتر افرادی که به طور مستقیم با لاشه، دام و یا کشتار سروکار دارند و یا افراد در تماس با این بیماران، در معرض خطر هستند.
وی تصریح کرد: بیشترین انتقال از این طریق به طور معمول همزمان با فصل فعالیت کنهها در ماههای گرم سال است.
بحرانی گفت: بیماری تب کریمه کنگو در انسان باعث خونریزیهای مکرر داخلی میشود و در نقاط مختلف بدن خونریزی های زیرپوستی و داخلی رخ میدهد و سپس فرد دچار کمخونی، افت فشار خون و در انتها مرگ می شود.
وی تاکید کرد: دوره این بیماری در حدود یک هفته پس از ابتلا و بروز علایم است و روند سریعی دارد که بستگی به میزان خونریزی داخلی در بدن دارد و اگر عملیات درمانی و تشخیص درستی صورت نگیرد باعث مرگ میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر با اشاره به اینکه برای مقابله با ویروس این بیماری بیشتر اقدامات پیشگیری مطرح است، گفت: در این زمینه مقابله با انگلهای خارجی به خصوص کنه که ناقل ویروس بیماری است انجام می شود، همچنین در طول سال و در فصول خاصی عملیات سمپاشی به منظور کنترل جمعیت کنه صورت میگیرد.
وی تصریح کرد: تمام کشتارگاههای استان مجهز به پیش سرد هستند، به این صورت که پس از کشتار لاشههای دام در دمای ۳ تا ۵ درجه (دمای یخچال) قرار میگیرند و حدود ۲۴ تا ۴۸ ساعت در آنجا میمانند تا لاشه به سمت اسیدی شدن پیش برود که این کار باعث میشود ویروس بیماری از بین برود.
بحرانی با تاکید بر رعایت نکات بهداشتی عنوان کرد: مردم از خرید دام و طیور زنده و کشتار آن اجتناب کرده و مایحتاج گوشتی خود را از مراکز مجاز خریداری کنند.