ادامه شیوع ویروس کووید ۱۹
حدود ۱۱ و نیم میلیون مبتلا در جهان
به گزارش سازمان جهانی بهداشت تاکنون در جهان حدود ۱۱ و نیم میلیون نفر به ویروس کووید ۱۹ مبتلا شده اند که ۵۳۴ هزار و ۱۶۲ نفر از این تعداد جان خود را از دست داده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از سازمان جهانی بهداشت تاکنون یازده میلیون و چهارصد و ده هزار و سیصد و هفتاد و سه نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شدند که از این تعداد پانصد و سی و چهار هزار و یکصد و شصت و دو نفر جان خود را از دست داده اند و شش میلیون و چهارصد و پنجاه و هشت هزار و هشتصد و هشتاد و نه نفر نیز بهبود یافته اند.
۱۰ کشور آمریکا، برزیل، روسیه، هند، پرو، اسپانیا، شیلی، انگلیس، مکزیک و ایتالیا همچنان در صدر بیشترین تعداد مبتلایان به ویروس کووید ۱۹ در جهان قرار دارند.
ماسک را در زبالههای غیرقابل بازیافت بیندازید
پایگاه اینترنتی دولت فرانسه روز یکشنبه در صفحه کاربری خود در توئیتر ویدیویی درباره پیامدهای انداختن ماسک بر روی زمین منتشر کرد. در این ویدیو آمده است: اگر شما ماسک یکبار مصرف خود را بر روی زمین بیندازید، این ماسک احتمالا در چرخه رسیدن به دریا یا اقیانوس قرار میگیرد و ممکن است صدها سال طول بکشد تا تجزیه شود. برای محدود کردن زنجیره ویروس و محافظت از محیط زیست، ماسک خود را در سطلهای زباله غیرقابل بازیافت بیندازید.
کانون جدید آلودگی در شهر اسفی مغرب شناسایی شد
مغرب روز یکشنبه از ۶۹۸ مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ خبر داد که بالاترین آمار روزانه از ابتدای مارس محسوب میشود. کانون جدید آلودگی در کارخانهای در شهر اسفی شناسایی شد. این شهر قرنطینه شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از رباط، با احتساب آمار جدید شمار رسمی افراد آلوده به ویروس کرونا از زمان اعلام شیوع ویروس در این کشور در اوایل مارس به ۱۴ هزار و ۱۳۲ نفر رسید که ۲۳۴ مورد آن به مرگ منجر شد. بنابر اعلام وزارت بهداشت ۹ هزار و ۴۱۰ نفر نیز درمان شده اند.
اکثر موارد جدید مربوط به کانون جدید آلودگی در یک کارخانه کنسرو ماهی در اسفی شهر صنعتی بندری است. مقامات محلی یکشنبه اعلام کردند این شهر به همراه جمعیت ۳۰۰ هزار نفری خود از سحرگاه شنبه قرنطینه شد.
مغرب با ۳۵ میلیون نفر جمعیت از ۲۵ ژوئن روند لغو قرنطینه را با بازگشایی کافه ها، رستورانها، هتلها و باشگاه و همچنین از سرگیری سفرهای داخلی و بین شهری تسریع کرد. پیش از آن هم تدابیر سختگیرانهای که از اواسط مارس برای مقابله با همه گیری کرونا اعمال شده بود در دو مرحله تسریع شده بود.
وضعیت فوق العاده بهداشتی تا ۱۰ ژوئیه تمدید شده است. استفاده از ماسک اجباری است و مرزها تا زمان صدور دستور جدید همچنان بسته خواهند بود.
افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در فیلیپین
وزارت بهداشت فیلیپین اعلام کرد بیشترین تعداد موارد جدید ابتلاء به ویروس کرونا در یک روز، در روز یکشنبه بوده است و ۲۴۳۴ نفر به این ویروس مبتلاء شدند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از مانیل، با مبتلاء شدن این افراد به کرونا، مجموع تعداد مبتلایان به ۴۴ هزار و ۲۵۴ نفر رسید.
در حالی که مقامات فیلیپین شروع به کاهش اقدامات قرنطینهای برای کاهش خسارت شیوع ویروس کرونا به اقتصاد کشور کرده اند، افزایش موارد ابتلای مردم ممکن است ناشی از افزایش تماسهای مردم باشد.
وزارت بهداشت فیلیپین همچنین اعلام کرد هفت نفر دیگر به علت ابتلاء به کرونا جان خود را از دست داده اند و مجموع تعداد جان باختگان به ۱۲۹۷ نفر رسیده است.
شمار مبتلایان به کرونا در ساحل عاج از ده هزار نفر فراتر رفت
رسانههای آفریقایی اعلام کردند حدود چهار ماه پس از اولین مورد ابتلا به کرونا در ساحل عاج در یازدهم مارس گذشته، شمار مبتلایان به کرونا در این کشور از مرز ده هزار نفر فراتر رفت.
به گزارش خبرگزاری آناتولی از تونس، منابع خبری افریقایی به نقل از مسئولان بهداشتی ساحل عاج اعلام کردند شمار مبتلایان در مجموع به ۱۰۲۴۴ نفر رسیده است که از این تعداد ۴۷۲۶ نفر بهبود یافته و ۷۰ نفر جان خود را به علت بیماری از دست داده اند.
وزارت بهداشت ساحل عاج روز جمعه از ثبت ۲۵۲ مورد جدید ابتلا به کرونا خبر داد و خاطر نشان کرد همه گیری پایان نیافته است. وزارت بهداشت ساحل عاج همچنین مردم این کشور را به رعایت دقیق تدابیر بهداشتی ترغیب کرد.
شمار قربانیان کرونا در هند از ۱۹ هزار نفر فراتر رفت
آمار افرادی که به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را در هند از دست دادند، صبح یکشنبه، به ۱۹۲۷۹ رسیده است.
به گزارش خبرگزاری آناتولی از استانبول، بر اساس اطلاعات پایکاه اینترنتی سنجش جهانی کرونا، شمار موارد ابتلا به کرونا در این کشور به ۶۷۴ هزار و ۳۱۲ نفر رسیده است.
دادههای این پایگاه اینترنتی حاکی از آن است که ۴۰۹.۰۸۳ نفر بعد از ابتلا به این ویروس در هند بهبود یافته اند.
وزارت بهداشت هند طی بیست و چهار ساعت اخیر ۶۱۰ مورد مرگ و میر جدید ناشی از کووید ۱۹ و همچنین ۲۴۰۱۵ مورد جدید ابتلا به این ویروس ثبت کرده است.
براساس دادههای پایگاه اینترنتی سنجش جهانی کرونا، هند چهارمین تلفات سنگین جهان از نظر آموارد ابتلا را دارد.
پایتخت ماداگاسکار بار دیگر قرنطینه میشود
نهاد ریاست جمهوری ماداگاسکار روز یکشنبه اعلام کرد پایتخت این کشور به دلیل شیوع دوباره ویروس کرونا بار دیگر قرنطینه میشود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از آنتاناناریوو، طبق بیانیه این نهاد منطقه آنالامانگا که بخشی از پایتخت است به طور کامل قرنطینه میشود. این تصمیم در پی شیوع دوباره کرونا و افزایش موارد ابتلا به کووید ۱۹ اتخاذ شد. هرگونه تردد چه ورود و چه خروج در منطقه آنالامانگا از دوشنبه تا ۲۰ ژوئیه ممنوع خواهد بود.
طبق بیانیه ریاست جمهور از هر خانوار تنها یک نفر حق خروج از منزل از ساعت ۶ بامداد تا ۱۲ ظهر را دارد. تا پیش از اهالی منطقه میتوانستند تا ساعت ۱۷ از خانه خارج شوند.
در حالی که تاکنون روزانه دهها مورد آلودگی به ویروس کرونا گزارش میشد مقامات بهداشتی ماداگاسکار در سه روز گذشته آمار صدها مورد ابتلای جدید را اعلام کردند. روز شنبه ۲۱۶ مورد جدید به مبتلایان به کووید ۱۹ افزوده شد. در این روز ۶۷۵ آزمایش غربالگری انجام شد.
محدودیتهای تردد جدید در وزارت اقتصاد و دارایی هم اعامل شد. هیچ یک از مراجعه کنندگان تا مدت زمانی نامعلوم اجازه نخواهند داشت وارد این وزارت خانه شوند و در آن تردد کنند.
طبق بیانیه وزارت دادگستری عادی شدن فعالیت دادگاه آنتاناناریوو هم به زمان نامشخصی موکول شده است.
طبق بیانیه ریاست جمهوری نشستهای دولت نیز از طریق کنفرانس ویدئویی برگزار خواهد شد.
در شبکههای اجتماعی پزشکان همبستگی خود را با همکاران جان باخته خود اعلام کردند. سازمان جهانی بهداشت نیز در پی از دست دادن یکی از همکاران خود در ماداگاسکار ابراز تاسف کرد.
در مجموع هزارو ۶۲۱ نفر در ماداگاسکار به ویروس کرونا آلوده شده اند که وضعیت ۳۱ نفر آنان وخیم است. ۲۹ نفر نیز تاکنون جان باخته اند.
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی احتمالا به کرونا مبتلا شده است
روزنامه مصری الیوم السابع در گزارشی با اشاره به شیوع ویروس کرونا در میان نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی، با بیان اینکه بیش از ۴۲۰۰ نظامی صهیونیست در قرنطینه هستند نوشت از احتمال مبتلا بودن وزیر جنگ این رژیم نیز به کرونا خبر داد.
الیوم السابع نوشت با وجود اقدامات پیشگیرانه در برابر ویروس کرونا در ارتش اسرائیل این ویروس نه تنها در میان نظامیان نفوذ کرده است بلکه به سطح فرماندهان نیز رسیده است و این احتمال وجود دارد که بنی گانتس وزیر دفاع (جنگ) نیز به کووید ۱۹ مبتلا شده باشد. در همین حال منابع خبری در اسرائیل خبر دادند یعقوب شبتای فرماندهی نیروهای گارد مرزی اسرائیل به کووید ۱۹ مبتلا شده است.
پایگاه اینترنتی والا در این باره نوشت شبتای هفته گذشته در مراسم یادبود نظامیان اسرائیلی کشته شده در نوار غزه حضور یافته بود. در این مراسم ریولین رئیس (رژیم صهیونیستی) , بنی گانتس وزیر و افیف کوخافی رئیس ستاد مشترک ارتش هم حضور داشتند، اما بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، در آن حضور نداشت به همین منظور وزارت بهداشت اسرائیل معایناتی را آغاز کرده است، زیرا این احتمال وجود دارد که در مراسم یادبود سالگرد کشته شدگان در جنگ غزه که در قدس اشغالی برگزار شده بود، مقامات عالی نظامی به کووید ۱۹ مبتلا شده باشند.
هم زمان در گزارشی که روزنامه یدیعوت آحارانوت اسرائیل منتشر کرد فاش شد ارتش اسرائیل تداوم بحران ویروس کرونا را تا فصل زمستان پیش بینی میکند.
این گزارش میافزاید ارتش تدابیر بازدارنده را تا آغاز سال آینده در دستور کار خود قرار داده است تا جایی که تمام رزمایشهایی که پیشنهاد شده بود امسال برگزار شود لغو شد و باید به سال آینده موکول شود.
با توجه به امکان شیوع مجدد بیماری در فصل زمستان، یکی از دورههای مهم آموزشی، تا نیمههای سال ۲۰۲۱ به تاخیر افتاده است.
به موجب این گزارش، بر اساس پژوهشی بین المللی که یافتههای آن با نمونههایی در کشورهای اتریش و آلمان مطابقت داده شده است. به نظر میرسد تل آویو در مرحله اولیه پایان اپیدمی قرار دارد، اما مرحله دوم بیماری دشوارتر خواهد بود و باید چند ماهی با این ویرس زندگی کرد، اما مرحله سوم برای پس از دستیابی به دارو یا واکسن است که میتوان آن را مرحله بهبودی از ویروس نامید.
این روزنامه نوشت ارتش به دلیل ترس از شیوع ویروس کرونا تصمیم گرفت نظامیانش را در پادگانها نگه دارد و اجازه ندهد به خانه هایشان بازگردند به همین دلیل از نظامیان خواسته شد خود را برای چنین شرایطی آماده سازند و حتی برای حضور طولانیتر در پادگانها که ممکن است تا پس از تعطیلات عید پاک بوده باشد آماده باشند، این درخواست یعنی اینکه نظامیان به مدت یک ماه بدون مرخصی در مراکز نظامی حضور خواهند داشت.
هم زمان با این اخبار در خبرهای دیگری آمده است، نظامیانی که در پادگان نقب حضور دارند از نبود امکانات بهداشتی در داخل پادگان، صفهای طولانی در سالنهای غذاخوری، رفت و آمدها از بیرون پادگان به داخل و برخورد آنان با نظامیان، به همراه تاخیر چند روزه معاینات کرونایی، شکایت دارند.
روزنامه معاریو در این باره نوشت بر اساس توصیههای وزارت بهداشت، در حال حاضر چهار هزار و دویست و شصت و هفت نظامی اسرائیلی در قرنطینه به سر میبرند.
با توجه به افزایش شدید آمار مبتلایان به کرونا در هر بار تحقیقی که از کادر پزشکی نظامی میشود این تردیدها که ممکن است آمار مبتلایان به کرونا افزایش یافته باشد، بیشتر میشود و نیاز است کسانی که با نظامیان برخورد داشتند در قرنطینه قرار بگیرند.
ارتش اسرائیل مراقبتهای شدیدی را به اجرا گذاشته است تا جایی که صد نظامی ارتش که خانواده هایشان در کشورهای دیگر زندگی میکنند در یک مرکز خاص در پایگاه گفعات اوگا در مرکز اسرائیل نگهداری میشوند، این افراد پس از بازگشت به اسرائیل به این مرکز انتقال داده شدند، در این مرکز برخی از وابستگان نظامیان اسرائیلی نیز زندگی میکنند.
روند شیوع کرونا در الخلیل از کنترل خارج شده است
وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد روند شیوع کرونا در شهر الخلیل در جنوب کرانه باختری رود اردن از کنترل خارج شده است.
به گزارش خبرگزاری آناتولی از رام الله، میالکیله وزیر بهداشت تشکیلات خودگردان فلسطین گفت: وضعیت شیوع کووید ۱۹ در شهر الخلیل از کنترل خارج شده، چون این ویروس به صورت گسترده و چند زنجیره میان مردم منتشر شده است.
میالکلیه در مصاحبه با «تلویزیون فلسطین» گفت: از صبح روز شنبه ۱۷۳ مورد جدید ابتلا به کرونا در الخلیل ثبت شده است.
وزیر بهداشت فلسطین برای اطلاع از وضعیت بهداشتی الخلیل، به همراه سه وزیر دیگر از مناطق مختلف آن بازدید کرد.
میالکیله تاکید کرد وزارت بهداشت روزانه ۱۰ هزار نمونه مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا دریافت میکند، اما در طول ۲۴ ساعت فقط توان تست پنج هزار نمونه دارد و به همین علت نتایج برخی تستها دیر اعلام میشود.
وی خاطر نشان کرد تاکنون ۵۰ تن از کارکنان مراکز درمانی فلسطین به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
میالکیله پیش بینی کرد درپی شیوع کرونا محدودیتهای اعمال شده از جانب دولت فلسطین برای برخی مناطق تمدید شود.
دولت فلسطین در همین حال روز شنبه با ابراز نگرانی از افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در الخلیل تاکید کرد یک هیئت وزارتی برای بررسی این بحران امروز وارد الخلیل میشود.
دولت فلسطین روز چهارشنبه گذشته از تعطیلی ۱۱ استان در کرانه باختری رود اردن از روز جمعه به مدت پنج روز خبر داده بود. این تعطیلی قابل تمدید است. این تصمیم با هدف جلوگیری از گسترش شیوع ویروس کرونا اتخاذ شده است.