سردار محمد بیان کرد: استان قزوین در یک منطقه بسیار حساس ترانزیتی قرار دارد و با تکمیل آزادراه ها و مسیرهای ریلی و اتصال قم به قزوین و کنارگذر جنوبی، مسیر میانبری برای انتقال بار و مسافر در استان ایجاد خواهد شد.
وی افزود: در صورت احداث راه آهن رشت- آستارا، قزوین در مسیر جاده ابریشم قرار می گیرد ولی در حاضر موانع مختلفی بر سر احداث این مسیر وجود دارد.
به گفته فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص)، با توجه به فعالیت معادن بسیار زیاد در استان قزوین، احداث مسیرهای ارتباطی و همچنین طرح های عمرانی متنوع، زمینه های توسعه استان فراهم خواهد شد.
سردار محمد افزود: قرارگاه خاتم الانبیاء آمادگی دارد که با سرمایه گذاری در معادن استان و استفاده از بازار فرابورس و نقدینگی مردم، به خام فروشی در معادن پایان دهد و با ایجاد ارزش افزوده در معادن به توسعه استان کمک کند.
وی گفت: قرار بر این شد که مسئولان صنعت و معدن قرارگاه با مسئولان صمت استان دیدارهای داشته باشند تا نسبت به راه اندازی پروژه های صنعتی و معدنی در استان تصمیم گیری های لازم انجام شود.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) تصریح کرد: هر استان دارایی هایی دارد که می تواند به صورت تهاتری آنها را واگذار کند به عنوان مثال مواد باطله معدن سرب و روی زنجان با استفاده از فناوری های روز دنیا قرار است در اختیار قرارگاه قرار بگیرد تا به ارزش افزوده تبدیل شود.
سردار محمد افزود: تمامی مسیرهای ترافیکی میان استان های تهران، البرز و قزوین به عنوان اصلی ترین شریان ترانزیتی کشور همیشه بار ترافیکی بالایی دارد و قرارگاه با سرمایه گذاری 70 درصدی و وزارت راه و شهرسازی با مشارکت 30 درصدی قرار است کنارگذر 160 کیلومتری آبیک چرمشهر را در آبان ماه افتتاح کند.
وی افزود: این مسیر از آبیک جدا شده و پس از گذر از اشتهارد و محورهای جنوبی به چرمشهر متصل می شود و سالانه حدود 100 میلیون لیتر در مصرف سوخت صرفه جویی می کند.
به گفته فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص)، این پروژه پس از مطالعه از سوی قرارگاه توسط پیمانکاران بخش خصوصی احداث شد و قرار است در آبان ماه به بهره برداری برسد.
سردار محمد ادامه داد: یکی از وظایف قرارگاه خاتم کمک کار بودن در تحریم های اقتصادی است و در طول این سالها با توجه به قهر کردن پیمانکاران خارجی، این قرارگاه توانست در حوزه های فنی و مهندسی و تکیه بر توان داخلی جوانان و بومی سازی، توانستیم با استفاده از ظرفیت های داخلی، اقدامات خوبی در کشور انجام دهیم.
وی تصریح کرد: بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهانی یا همان ستاره خلیج فارس با تکیه بر توان مهندسان داخلی احداث شد.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) افزود: سعی می کنیم به عنوان نخ تسبیح، اجزای مهم کشور را به هم پیوند بدهیم و خروجی آنها به توسعه کشور منتج شود.
سردار محمد گفت: با تلاش قرارگاه یک خانواده 200 هزار نفری در کشور دارد شکل می گیرد تا بتواند اقدامات مهمی در زمینه توسعه کشور رقم بزند.
وی افزود: قرارگاه و زیرمجموعه های آن یکی از نخستین مجموعه هایی بود که تحریم شد و هر کجا دشمن احساس کند که ما قوی هستیم دست به تحریم می زند.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) احدث پالایشگاه ستاره خلیج فارس را افتخار بزرگ قرارگاه دانست و گفت: با توجه به تحریم میعانات گازی که همراه با گاز استخراج می شود، میعانات گازی در این پایشگاه به بنزین، گازوئیل و غیره تبدیل می شوند و این محصولات تحریم ناپذیر هستند.
سردار محمد گفت: با توجه به تأکید مقام معظم رهبری، برنامه آینده قرارگاه این است که موضوع پتروپالایش ها را پیگیری کند و از تولید محصولات اولیه خارج شده و به سمت تولید محصولات ثانویه که با هزینه بالاتری به فروش می رسد گام برداریم.
وی گفت: باید کشور برای ایجاد ارزش افزوده اقدام کند و برای این منظور باید به سمت پایین دست صنعت نفت و گاز حرکت کنیم.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) افزود: برخی از صنایع پتروشیمی آب بر هستند و هنوز مطالعات دقیقی در زمینه احداث پتروشیمی در استان قزوین انجام نشده است.
سردار محمد به موضوع طرح انتقال آب از سد طالقان به قزوین اشاره کرد و گفت: احداث خط لوله بیشترین هزینه را می طلبد و قرارگاه آماده است در صورت توافق بر سر تهاترها، این خط لوله را احداث کند.
وی گفت: حدود سه سال قبل قراردادی با وزارت بهداشت منعقد شد که 19 هزار تخت بیمارستانی احداث شود که تاکنون 6 هزار تخت اجرایی شده است.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) افزود: قرار بود بیمارستان 700 تختخوابی در قزوین احداث شود که با توجه به ورود یک شرکت خصوصی، قرارگاه از این طرح خارج شد و با توجه به تأکید استاندار در صورت تهاتر قرارگاه می تواند این بیمارستان را احداث کند.
سردار محمد تأکید کرد: نخبگان پس از اتمام تحصیلات و در صورت دارا بودن شرط معدل و غیره می توانند وارد قرارگاه شوند و این قرارگاه از طرح های پایان نامه ارشد و دکترا با موضوع اقتصاد مقاومتی، فعالیت های قرارگاه و تأمین منابع مالی در صورت تأیید از سوی معاونت پژوهشی قرارگاه خاتم در دانشگاه امام حسین(ع)، حمایت می شوند.
وی افزود: اواخر سال گذشته نمایشگاه رونق تولید برگزار شد که در این نمایشگاه اکثر دستاوردهای مهندسی معکوس قرارگاه به نمایش گذاشته شد.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) گفت: به دلیل اینکه 285 پروژه در کل استان ها از سوی قرارگاه در حال اجرا شدن هستند، با توجه به استقرار ماشین آلات سنگین قرارگاه در نقاط مختلف کشور، در سیل سال 98 و زلزله میانه و سراب و همچنین زلزله سرپل ذهاب و سیل فرودین امسال کرمان و عسلویه، قرارگاه فعال بود و قرار است در حاشیه 70 کیلومتری پروژه ها در راستای محرومیت زدایی از روستاها، احداث راه روستایی، مراکز بهداشت و سرویس های بهداشتی در دستور کار قرار دارد.
سردار محمد افزود: بیش از 35 درصد از نیازهای فناورانه قرارگاه با تکیه بر شرکت های داخلی تأمین می شود.
وی گفت: از مسئولان می خواهیم حداکثر استفاده از ظرفیت های قرارگاه داشته باشند تا کشور بتواند علیرغم مشکلات موجود، تهدیدها را به فرصت تبدیل کند و در کارگزار جنگ اقتصادی بتوانیم در برابر دشمنان بایستیم.