به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ، ایهود اولمرت نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی در تحلیلی که در روزنامه جروزالم پست منتشر شد، تاکید کرد، درگیری میان نیروهای امنیتی این رژیم و مردم نشان دهنده خشم مردم از عملکرد کابینه بنیامین نتانیاهو است.
اولمرت در این تحلیل پیش بینی کرد تا برکناری نتانیاهو از نخست وزیری اعتراضهای مردمی ادامه خواهد داشت.
به اعتقاد وی اعتراضها به شیوهای قابل اعتماد و قدرتمند برای بیان موضوعی عمیق و قابل توجه تبدیل شده اند که بخشهای عظیمی از اسرائیلی ها را شامل میشوند. این بار معترضان را عمدتا نسل جوان که در دهههای سوم یا چهارم زندگی خود قرار دارند، یا کمی بزرگ ترند -، اما همچنان از آنهایی که در گذشته برای نشان دادن اعتراض خود به خیابانها میآمدند، جوانترند - تشکیل میدهند.
اولمرت افزود: شنبه گذشته نقطه عطفی محسوب میشود. هزاران نفر در اعتراض به بیانیه بالفور تجمع کردند. همچنین در تل آویو و چهارراهها و پلهای متعدد در سراسر اسرائیل مردم گردهم آمدند. این اعتراضها متوقف نخواهد شد.
به نوشته نخست وزیر سابق، نتانیاهو هم این موضوع را میداند، درک کرده و تشخیص داده است. هیچکس بهتر از او نمیتواند صدای مردم را بشنود و احساسات آنها را درک کند. او میداند معترضان نه چپ گرا هستند و نه از جناح راست و نه آنارشیست و هرج و مرج طلب هستند و نه دیوانه اند. بلکه آنها افرادی هستند که سالهاست به آنچه در جامعه روی میدهد و به شیوه اداره امور شکایت دارند.
وی افزود: موضوع این است و نه چیز دیگر. این جوانان بیدار شده اند. برخلاف آنچه گفته یا تصور میشود، این اعتراضها نتیجه بحران شیوع ویروس کرونا نیست، از این رو افرادی که معتقدند ایجاد تغییر در الگوی مقابله با این ویروس به اعتراضها پایان خواهد داد، کاملا در اشتباهند. این اعتراضها پایان نخواهد یافت و آرام نخواهد شد. این جوانان دیگر در خانههای خود نمیمانند و بر سر کارهای خود باز نمیگردند، زیرا کاری وجود ندارد. دست کم در حال حاضر کاری وجود ندارد.
به اعتقاد اولمرت، مردم به اعتراضهای خود ادامه خواهند داد تا زمانی که نتانیاهو برکنار شود و به همراه وی همسر و پسرش نیز از عرصه خارج شوند.
در بخشی از این تحلیل آمده است: اعتراضها نتیجه شیوع ویروس کرونا نیستند و حتی به دلیل افزایش شدید بیکاری که به زندگی مردم آسیب رسانده است نیز به راه نیفتاده اند. این اعتراضها مدت زیادی است که در وجود مردم شکل میگیرد و رشد میکند. این اعتراضها در پی افزایش حس انزجار میان بسیاری از مردم در مواجهه با ناتوانی در ایجاد افق امید و آیندهای روشن شکل گرفته است، آیندهای که زندگی مناسب نسل بعدی اسرائیلیها و پایان یافتن درگیریهای منطقهای درکل و به ویژه با فلسطینیان را تضمین میکند.
اولمرت تصریح کرد، ناتوانی در مدیریت بحران شیوع کرونا نه تنها نشان دهنده درماندگی، ناتوانی در اتخاذ تصمیمهای متوازن در شرایط بی ثباتی و فقدان درک، صبر و خویشتنداری است، نخستین و مهمترین شکست در مدیریت نظام سلامت اسرائیل در ده سال گذشته نیز محسوب میشود.
بی توجهی به نظام سلامت، فقدان زیرساختهای دانشگاهی گسترده برای تربیت پزشکان کافی برای ۹ میلیون جمعیت اسرائیل، کمبود شدید در استانداردهای نظام بیمارستانی به دلیل کسری بودجه و هدر دادن شدید پول در بخشهای مختلف و همچنین تبعیض شدید میان پزشکان، پرستاران و کارکنان جوان بخش سلامت عمومی، همه اوضاعی را به وجودآورده است که به درماندگی در برابر بحران شیوع ویروس کرونا و ناتوانی در مدیریت آن منجر شده است.
اولمرت تصریح کرد، جوانان به این دلیل در چهار راه ها، بر روی پلها و در پارک چارلز کلور در تل آویو و مقابل محل سکونت نخست وزیر در قدس تظاهرات میکنند که از روند کنونی که مدت زیادی طول کشیده است، به ستوه آمده اند.
آنها از اینکه مشاهده میکنند، سران اسرائیل واقعا به آنچه برای مردم اهمیت دارد و میتواند کیفیت زندگی آنها را ارتقا دهد، توجهی نمیکنند، خسته و دلزده شده اند.