براساس بررسیهای انجام شده
ریشه خشونتهای اخیر بنگلور هند در عربستان
منشا خشونتهای مرگبار سه شنبه شهر بنگلور هند، پست یک کاربر عربستانی بود.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما از دهلی نو، برخی رسانههای هند سه روز پس از اعتراضات اخیر در مرکز ایالت کارناتاکا با بررسی علل و چگونگی وقوع این حادثه نوشتند، "نوین" خواهرزاده یک نماینده مجلس محلی از حزب کنگره با انتشار پستی توهین آمیز در فیس بوک عامل وقوع اعتراضات بوده است. این پست که ظاهرا در آن به پیامبر اسلام اهانت شده روز سه شنبه گذشته در فیس بوک منتشر، اما با گذشت مدت زمان کوتاهی بلافاصله حذف میشود.
حزب سوسیال دموکرات هند شاخه بنگلور با مشاهده این پست در ساعت ۱۸ با حضور در مرکز پلیس منطقه دی جی هلی و کی جی هلی از عامل انتشار پست شکایت کرد. پلیس هم تا ساعت ۲۳ و ۳۰ دقیقه شب ضمن ساده انگاشتن موضوع اقدامی در این زمینه به عمل نمیآورد. این موضوع فعالان و اعضای حزب سوسیال دموکرات هند را تحریک و حدود ۳۰۰ نفر از آنها مقابل منزل نماینده مجلس محلی تجمع و مبادرت به پرتاب سنگ و شکستن شیشههای منازل و مغازههای اطراف و حمله به دو پاسگاه در دو منطقه دی جی هلی و کی جی هلی کردند.
پس از سه روز از وقوع این ماجرا وزیر داخلی ایالت کارناتاکا بازرس ویژهای را برای بررسی علل این حادثه تعیین کرده است. به گفته رسانههای هند تاکنون ۲۰۶ نفر از جمله یک رهبر حزب سوسیال دمکرات هند بازداشت شده و هفت شکایت یا دادخواست اولیه علیه عاملین حادثه روز سه شنبه در پاسگاههای پلیس دی جی هلی و کی جی هلی در شرق بنگلور به ثبت رسیده است. فرد انتشار دهنده پست موهن نیز به اتهام تحریک احساسات مذهبی و ایجاد خصومت و دشمنی میان گروههای مذهبی از سوی پلیس بازداشت شده است. پلیس مدعی است معترضان با سر دادن شعار "پلیسها را بکشید" مردم را تحریک کرده و آنها نیز برای کنترل اوضاع مجبور به شلیک شده اند.
دولت کارناتاکا تصمیم گرفته در صورت تایید مقصر بودن حزب سوسیال دمکرات هند، فعالیت این حزب را ممنوع کند. برخی از گمانه زنیها حاکی است حزب سوسیال دموکرات هند شاخه بنگلور برای جلب آرای مردم در انتخابات آتی این حادثه را رقم زده است. گفته شده این حزب بازوی سیاسی جبهه مردمی هند است.
در این میان پایگاه خبری altnews هند در جدیدترین مطلب خود درباره حادثه سه شنبه نوشته است، "نوین"، منتشر کننده این پست توهین آمیز در بازداشت بسر میبرد و او این مطلب را در پاسخ به پست قبلی فردی به نام بشیر مقیم عربستان در فیس بوک که به خدایان هندو توهین کرده بود منتشر کرده است. در پست کاربر عربستانی نارندرا مودی نخست وزیر هند در آغوش یکی از الهههای زن هندو به تصویر کشیده شده بود. اما فرد یاد شده ظاهرا در مرحله بعد پست اولیه و تحریک آمیز خود علیه خدایان هندو و نخست وزیر هند را حذف کرده است.
حزب سوسیال دمکرات هند در سال ۲۰۰۹ تاسیس شد. این حزب بیشتر در ایالتهای جنوبی فعال هستند و اکثر اعضای حزب از جمله رئیس آن مسلمان هستند.