• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۹۳۰۷۱
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۱۷
فارس » علمی و فرهنگی

چگونه از سلامت مواد غذایی کنسرو شده اطمینان یابیم؟

با جوشاندن کنسرو‌ها، سم بوتولیسم ترشح شده در اثر باکتری از بین می‌رود.

چگونه از سلامت مواد غذایی کنسرو شده اطمینان یابیم؟به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: هدف از کنسرو کردن مواد غذایی نگهداری طولانی این محصولات است.
 
الهام باباعلی افزود: یکی از نکات مهم که قبل از مصرف کنسرو‌ها باید رعایت شود، حرارت دادن مواد غذایی کنسرو شده برای از بین بردن سم خطرناک بوتولیسم احتمالی موجود، دست کم به مدت ۲۰ دقیقه در آب جوش است.
 
وی تصریح کرد: با جوشاندن کنسرو‌ها در این مدت زمان، سم بوتولیسم ترشح شده در اثر باکتری «کلستریدیوم بوتولینوم» از بین می‌رود.

کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز ادامه داد: برای گرم کردن مواد غذایی کنسرو شده قوطی کنسرو چه به صورت در بسته و چه باز شده، مستقیم روی شعله قرار داده نشود. زیرا حرارت مستقیم موجب ذوب لحیم جداره قوطی و ورود ذرات فلز به داخل موادغذایی می‌شود.

باباعلی اضافه کرد: در مورد قوطی‌های باز شده حاوی ماده غذایی که مستقیم روی شعله قرار داده شده اند، حرارت باعث تسریع واکنش شیمیایی بین ماده غذایی و جداره داخل قوطی و فساد آن می‌شود.

وی افزود: در هنگام استفاده از مواد غذایی کنسرو شده، پس از باز کردن قوطی‌های کنسرو، محتویات آن به سرعت خارج و در ظرف دیگری ریخته شود؛ چرا که ممکن است ماده غذایی بعد از باز کردن درب قوطی در مجاورت اکسیژن هوا با جداره داخل قوطی هر چند که اندود هم شده باشد، وارد واکنش شود.

کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: نکته مهم دیگری که باید در هنگام نگهداری مازاد محتویات قوطی کنسرو رعایت شود، استفاده از ظروف شیشه‌ای و نگهداری در یخچال است.

باباعلی اظهارداشت: کنسرو‌ها را می‌توان مدت‌ها بدون استفاده، در یخچال نگهداری کرد. البته باید این نکته را به یاد داشته باشیم که محتویات کنسرو در داخل قوطی به تدریج با یکدیگر و حتی با جداره داخلی قوطی وارد فعل و انفعالات شیمیایی می‌شود؛ بنابراین مصرف کنسرو‌هایی که سال‌ها مانده اند صحیح نیست. این چنین کنسرو‌هایی اغلب با بوی کهنگی و مزه تند و نامطبوعی همراه است.

وی گفت: در هنگام مشاهده نشت مواد غذایی داخل قوطی، به ویژه در مورد قوطی‌هایی که ضربه دیده اند از مصرف آن خودداری کنید، چرا که تماس محتویات با هوای خارج می‌تواند موجب فساد و سمیت آن شود.


کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز تصریح کرد: زنگ زدگی قوطی‌های کنسرو ممکن است به علت سرد کردن بیش از حد قوطی‌ها و تعریق رطوبت هوا روی بدنه قوطی و یا نگهداری طولانی مدت آن‌ها در محیط مرطوب باشد. اگر بعد از زدودن زنگ سوراخ دیده شود احتمال فساد زیاد است، در نتیجه از مصرف آن باید خودداری شود. اگر سوراخ دیده نشود، باید محتوی قوطی هر چه زودتر مصرف شود.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سیاست های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
پیشرفت چشمگیر سیل‌بند خدابنده
پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۸ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی چهاشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
از خزر تا شانگهای؛ ایران مسیرهای تازه همکاری منطقه‌ای را می‌گشاید.
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
نهایی شدن ۲ طرح مهم شهرسازی در کمیسیون ماده پنج تبریز
درخشش زندان مراغه برای صلح و سازش در پرونده‌های قصاص
آغاز سوپر لیگ والیبال با مصاف سپاهان و مدافع عنوان قهرمانی
اعزام ۳۶ دانش آموز کیش به اردوی راهیان نور
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
احضار و ارشاد عاملان درگیری جلوی مدرسه دخترانه در تبریز
ارسال پیامک‌های درخواست واریز وجه شگرد کلاهبرداران
اعزام دانش‌آموزان هشترودی و نظرکهریزی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
نفس آسمان اصفهان گرفته است
تداوم افزایش غبار و آلاینده های جوی در سمنان
برگزاری همایش ملی بهداشت حرفه‌ای، ایمنی کار و محیط زیست در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
هشدار هواشناسی مازندران؛ کاهش کیفیت هوا در راه است
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
ماموریت ستاد امر به معروف و نهی از منکر فرهنگی و ترویجی است
گرامیداشت صدمین سالگرد تاسیس کتابخانه عمومی در اهر
کاروانسرا و پل گویجه‌بل تحت حفاظت وزارت میراث‌فرهنگی قرار گرفت
رژیم‌صهیونی خسارات دفاع‌مقدس‌۱۲روزه را سانسور می‌کند
مشارکت در مسیر مدیریت شهری
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ آبان ۱۴۰۴
بارش نخستین برف پاییزی در ارمغانخانه استان زنجان
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
اهدای اعضای زنِ ۳۵ ساله دچار مرگ مغزی در بیمارستان شهید ستاری قرچک  (۱ نظر)
اهدا ۱۰۳ واحد خون به بیماران در شهرستان خرامه  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)