• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۹۳۰۷۱
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۱۷
فارس » علمی و فرهنگی

چگونه از سلامت مواد غذایی کنسرو شده اطمینان یابیم؟

با جوشاندن کنسرو‌ها، سم بوتولیسم ترشح شده در اثر باکتری از بین می‌رود.

چگونه از سلامت مواد غذایی کنسرو شده اطمینان یابیم؟به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: هدف از کنسرو کردن مواد غذایی نگهداری طولانی این محصولات است.
 
الهام باباعلی افزود: یکی از نکات مهم که قبل از مصرف کنسرو‌ها باید رعایت شود، حرارت دادن مواد غذایی کنسرو شده برای از بین بردن سم خطرناک بوتولیسم احتمالی موجود، دست کم به مدت ۲۰ دقیقه در آب جوش است.
 
وی تصریح کرد: با جوشاندن کنسرو‌ها در این مدت زمان، سم بوتولیسم ترشح شده در اثر باکتری «کلستریدیوم بوتولینوم» از بین می‌رود.

کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز ادامه داد: برای گرم کردن مواد غذایی کنسرو شده قوطی کنسرو چه به صورت در بسته و چه باز شده، مستقیم روی شعله قرار داده نشود. زیرا حرارت مستقیم موجب ذوب لحیم جداره قوطی و ورود ذرات فلز به داخل موادغذایی می‌شود.

باباعلی اضافه کرد: در مورد قوطی‌های باز شده حاوی ماده غذایی که مستقیم روی شعله قرار داده شده اند، حرارت باعث تسریع واکنش شیمیایی بین ماده غذایی و جداره داخل قوطی و فساد آن می‌شود.

وی افزود: در هنگام استفاده از مواد غذایی کنسرو شده، پس از باز کردن قوطی‌های کنسرو، محتویات آن به سرعت خارج و در ظرف دیگری ریخته شود؛ چرا که ممکن است ماده غذایی بعد از باز کردن درب قوطی در مجاورت اکسیژن هوا با جداره داخل قوطی هر چند که اندود هم شده باشد، وارد واکنش شود.

کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: نکته مهم دیگری که باید در هنگام نگهداری مازاد محتویات قوطی کنسرو رعایت شود، استفاده از ظروف شیشه‌ای و نگهداری در یخچال است.

باباعلی اظهارداشت: کنسرو‌ها را می‌توان مدت‌ها بدون استفاده، در یخچال نگهداری کرد. البته باید این نکته را به یاد داشته باشیم که محتویات کنسرو در داخل قوطی به تدریج با یکدیگر و حتی با جداره داخلی قوطی وارد فعل و انفعالات شیمیایی می‌شود؛ بنابراین مصرف کنسرو‌هایی که سال‌ها مانده اند صحیح نیست. این چنین کنسرو‌هایی اغلب با بوی کهنگی و مزه تند و نامطبوعی همراه است.

وی گفت: در هنگام مشاهده نشت مواد غذایی داخل قوطی، به ویژه در مورد قوطی‌هایی که ضربه دیده اند از مصرف آن خودداری کنید، چرا که تماس محتویات با هوای خارج می‌تواند موجب فساد و سمیت آن شود.


کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز تصریح کرد: زنگ زدگی قوطی‌های کنسرو ممکن است به علت سرد کردن بیش از حد قوطی‌ها و تعریق رطوبت هوا روی بدنه قوطی و یا نگهداری طولانی مدت آن‌ها در محیط مرطوب باشد. اگر بعد از زدودن زنگ سوراخ دیده شود احتمال فساد زیاد است، در نتیجه از مصرف آن باید خودداری شود. اگر سوراخ دیده نشود، باید محتوی قوطی هر چه زودتر مصرف شود.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برداشت بی رویه آب عامل تشدید بحران دریاچه ارومیه
واگذاری ۴ هکتار زمین به ۲۸۰ خانوار مازندرانی در طرح جوانی جمعیت
اعلام برنامه‌های هفته بسیج در اشنویه
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
امضای تفاهم نامه آموزش و پرورش و اداره کل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
زهرا نجفی در پرتاب نیزه از کسب نشان بازماند
ثبت روزانه ۵۸ ازدواج در آذربایجان‌غربی
گشایش نمایشگاه فرهنگی عفاف و حجاب با عنوان حریم یاس در رشت
بازدید بیش از ۱۰۰ هزار زائر از یادمان‌های دفاع مقدس آذربایجان‌غربی
شکست پسران ایران مقابل برزیل
سوارکاری در هوای با طراوت پاییزیِ گراش
نمایش نقطه عطف این شب ها در حوزه هنری میزبان مخاطبان است
آیین استقبال از ۱۰ شهید گمنام در کرج
رگبار‌های پراکنده شبانه در مازندران و آبگرفتگی برخی خیابان‌ها
اقامه نماز طلب باران در شیراز
پایش دقیق رعایت استاندارد‌ها در ادارات آذربایجان‌غربی
لبخند رحمت الهی در لرستان و خوشحالی مردم
بزرگترین قدرت ایران فرهنگ آن است
دست خالی دامداران از واکسن داخلی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سامانه ای برای بارگذاری اسناد قولنامه ای راه اندازی می شود
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر
مدیرعامل جدید ایران‌ایر منصوب شد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ فرنگی کاران از فردا به مصاف حریفان می‌روند
نشان خدمت برای فراگیران درجه‌داری فراجا در اراک
مصاف ایران و برزیل در یک چهارم نهایی
اعطای پروانه بهره‌برداری به نخستین شهرک مسکونی دولتی کشور
پیش بینی وقوع مه، غبار صبحگاهی و کاهش دما در خوزستان
تأکید فرماندار ماکو بر بازنگری فوری زیرساخت‌های جاده‌ای در پی افزایش تصادفات
الحاق ۸۷۴۰ هکتار از اراضی استان یزد برای طرح‌های مسکن
ساماندهی ۱۰ هزار و ۲۶۰ متقاضی جوانی جمعیت و تک واریزی در زنجان
لطافت برف و باران در هوای آذربایجان شرقی
امحای ۲۵۱ دستگاه ماینر غیرمجاز در انبار‌های اموال تملیکی آذربایجان غربی
فعالیت ۱۶۰ هزار خادم رضوی در کشور
کاهش تصادفات معطل تکمیل طرح
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
برای جوانان هر کاری انجام می‌دهیم تا با امید زندگی کنند  (۱ نظر)
کشاورزی محوری، خط‌مشی اصلی دولت  (۱ نظر)
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم  (۱ نظر)
تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد  (۱ نظر)
معامله ۵۹۰ کیلوگرم زعفران در بورس کالا در هفته پایانی آبان  (۱ نظر)
حفاری‌های جدید در زیر و اطراف مسجدالاقصی  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)