به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، ذبیح الله خداییان در حاشیه مراسم انعقاد تفاهم نامه با بنیاد مسکن انقلاب سلامی پیرامون حدنگاری اراضی روستایی، با حضور در جمع خبرنگاران در مورد ادعای وقف دماوند، اظهار کرد: وقف مقررات خاص خود را دارد که بر اساس آن قراردادی بین سازمان اوقاف و شخص بهرهبردار منعقد و مطابق آن سند صادر میشود.
وی افزود: در مورد کوهها و جنگلها، چون قبلا مالکیت شخصی نداشتند و در تملک شخص حقیقی و حقوقی نبوده است، امکان وقف وجود ندارد.
رئیس سازمان ثبت اسناد واملاک کشور با تکذیب وقف یک یال از کوه دماوند، گفت: با فاصلهای زیاد از کوه دماوند و در منطقه ملار، قسمتی از مراتعی که روستاییان حق چرای دام داشتند وقف و سند هم به نام اوقاف صادر شده بود.
وی ادامه داد: گروهی به همراه اوقاف و سازمان ثبت اسناد و سازمان جنگلها موضوع را بررسی کردند و بحمدالله در آن قسمت هم مشکلی وجود ندارد.
خداییان با اشاره به اقدامات سازمان ثبت اسناد در سنددار کردن اراضی کوه دماوند، بیان داشت: مراتع اطراف قله دماوند بسیار وسیع است و همکاران ما که برای نقشهبرداری از این منطقه اعزام شده بودند، اعلام کردند که در آن مراتع قطعهبندیهایی صورت گرفته است و امکان تصرف این مراتع در آینده توسط افراد سودجو وجود دارد.
وی یادآور شد: از سازمان جنگلها و مراتع خواستیم که کمک کنند و نقشه اراضی ملی را به ما اعلام کنند تا هرچه سریعتر در مورد صدور سند برای قسمتهایی که فاقد سند مالکیت به نام سازمان جنگلها هست، اقدام شود.
خداییان، رئیس سازمان ثبت اسناد: لزوم اقدامی جهادی برای ساماندهی اراضی روستایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک گفت: نیازمند اقدامی فوق العاده و جهادی هستیم تا در مدت مشخصی اراضی روستایی و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت مستند شود.
آقای ذبیح الله خداییان در مراسم امضای تفاهم نامه مشترک میان سازمان ثبت اسناد و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی که به میزبانی سازمان ثبت اسناد برگزار شد، افزود: ما روستاهای زیادی داریم که اراضی در اختیار آنها یا فاقد سند مالکیت است و یا اسناد آنها به صورت دفترچهای است و حدود آن مشخص نیست که موجب بروز اختلاف و درگیری میان روستاییان میشود.
وی گفت: بر این اساس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به موجب قانون متولی ساماندهی اراضی روستاهای بالای ۲۰ خانوار و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت است و ما با همکاری سازمان ثبت اسناد و املاک این ساماندهی را انجام میدهیم.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به نقش مستند کردن اراضی روستاییان در رونق زندگی آنها افزود: برخی روستاییان برای گرفتن وام نیاز دارند که زمینشان را در رهن بگذارند، اما چون سند مالکیت ندارند این امکان از آنها سلب میشود.
آقای خداییان، ساماندهی اسناد مالکیت روستاییان را مهمترین اقدام برای جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها خواند.
وی گفت: ما در اجرای سیاستهای تسریع در اجرای طرح حدنگار ارتباط تنگاتنگی با بنیاد مسکن داریم، اما باید اقداماتی فوق العادهتر و جهادیتر صورت گیرد و ما امروز این تفاهم نامه را امضا کردیم تا همکاری بیشتری برای مستند کردن اراضی روستایی فراهم شود و بر اساس این تفاهم نامه همکاری ما با مسئولان بنیاد مسکن افزایش پیدا میکند و قطعا باید بنیاد مسکن اطلاعاتی که درباره املاک روستاییان دارد در اختیار ما قرار دهد تا در جا نمایی این اراضی در طرح کاداستر تسریع صورت گیرد.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ابراز امیدواری کرد؛ این تفاهم نامه موجب شود در ظرف یکی دو سال شاهد مستند کردن همه اراضی روستاییان باشیم.
تابش، رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی:رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هم در مراسم امضای این تفاهم نامه گفت: همکاری میان ما و سازمان ثبت اسناد روند قضایی موجود در سند مالکیت روستاییان را به سیستمی اداری تبدیل کرده که بسیار اثر گذار است.
علیرضا تابش افزود: ما هم اکنون سه میلیون و ۳۴۰ هزار سند روستایی و ۲۴۷ هزار سند هم در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت داریم که امیدواریم با امضای این تفاهم نامه کارها تسریع شود.