به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، صدرالدین علیپور در گفتگو با رادیو سلامت در پاسخ به سوالی درباره اظهارنظر یکی از مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست در مورد برنامه ریزی نکردن شهرداری تهران برای جمع آوری جداگانه پسماندهای ماسک و دستکش از منازل، گفت: به طور معمول، در شرایط بحرانی و سخت همه سعی میکنند به یکدیگر روحیه دهند و قدردان زحمات افرادی مثل پاکبانها که به طور مداوم کار میکنند، باشند. در این میان گاهی اظهارات غیرکارشناسی مطرح میشود که نوعی دلسردی میان افرادی که به صورت شبانه روزی فعالیت میکنند، ایجاد میکند.
وی ادامه داد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا، بسیاری از اصناف، ادارت و ارگانها تعطیل یا شیفت بندی شدند، اما سازمان پسماند جز معدود سازمانهایی بود که مانند بیمارستانها هیچ گاه تعطیلی نداشت و همکاران ما در تمام ساعات شبانه روز مشغول جمع آوری و ساماندهی پسماندهای عادی و پزشکی بودند. البته، این شرایط برای همکاران بخش پسماند پزشکی که در گرما با لباسهای ویژه فعالیت میکنند، سختتر است.
علیپور با اشاره به موضوع قدیمی پسماندهای بیمارستانی و مسئولیت وزارت بهداشت در این زمینه عنوان کرد: طبق قانون، مسئولیت پسماندهای پزشکی با وزارت بهداشت و مسئولیت نظارت با سازمان حفاظت محیط زیست است تا بر بی خطرسازی این پسماندها در محیط بیمارستان نظارت کنند. سازمان پسماند هم پس از طی این مراحل، زبالهها را جمع آوری، دفع و دفن میکند.
به گفته وی؛ شهرداری تهران پیش از شیوع ویروس کرونا هم به دلیل زیرساختهایی که در اختیار داشت، حتی با پرداخت هزینهای مضاعف بر آن چه بیمارستانها پرداخت میکردند، در حوزه دفع و دفن پسماندهای پزشکی فعالیت میکرد.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران به موضوع خرید ۵۰ خودروی ویژه حمل پسماندهای پزشکی در شرایط شیوع کرونا اشاره و عنوان کرد: با تمام مشکلات و سختیها و چندین برابر شدن حجم کار، شهر در این مدت وضع نامرتبی نداشت و جمع آوری پسماندهای بیمارستانی حتی یک روز به تعویق نیفتاد.
علیپور در بخش دیگری از سخنان خود به اظهارنظر مربوط به جمع آوری جداگانه پسماندهای ماسک و دستکش پرداخت و گفت: ما تمام پسماندهای خانگی اعم از ماسک و دستکش را جمع آوری میکنیم و لزومی ندارد و اصلا امکان پذیر نیست که این نوع پسماند را جداگانه جمع کنیم. این پسماندها به عنوان پسماند غیرقابل بازیافت مستقیم در آرادکوه دفن میشوند.
وی با بیان اینکه در تجربه جهانی هم ماسکها و دستکشهای خانگی جدا جمع آوری نمیشوند، اظهار کرد: با این وجود، اگر پروتکلهای وزارت بهداشت مبنی بر جمع آوری جداگانه است، وزارت خانه در این مورد راهکار اجرایی و عملی ارائه دهد و سازمان حفاظت محیط زیست هم به عنوان ناظر وارد عمل شود. ضمن اینکه دوباره تاکید میکنم از نظر قانونی مسئولیتی در مورد پسماندهای پزشکی بر عهده شهرداری نیست.
وی تاکید کرد: در صورت ارائه راهکار برای جمع آوری جداگانه ماسک و دستکش، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی از سوی وزارت بهداشت و سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان متولیان امر، سازمان پسماند هم در این زمینه در حد توان کمک میکند چراکه شرایطی نیست که مسئولیت را به گردن یکدیگر بینداریم. نه تنها ما بلکه سایر همکاران در سازمان آتش نشانی و بهشت زهرا (س) هم در این مدت تمام توان خود را گذاشتند تا به مردم شهر کمک کنند.
علیپور در پایان عنوان کرد: تجربه جهانی نشان میدهد در بسیاری از کشورها پسماندهایی مانند ماسک و دستکش جداگانه جمع اوری نمیشوند چراکه برای آنها که این نوع پسماند را جمع میکنند، ترس ایجاد میکند. ضمن اینکه تمامی این پسماندها دفن میشوند. با این حال، اگر وزارت بهداشت تشخیص دهد و سازمان حفاظت محیط زیست هم به عنوان ناظر ورود کند و طرح دهند، ما هم در صورت امکان همکاری میکنیم.