پخش زنده
امروز: -
پانزدهمین روز از ماه معظم شعبان هنگامه میلاد منجی انسانها مهدی موعود (عج) و روز جهانی مستضعفان است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان شرقی صاحب الزمان مهدی موعود (عج) در نیمه شعبان سال ۲۵۵ هجری قمری در سامرّا چشم به جهان گشودند و هم اکنون در دوران غیبت به سر میبرند.
حضرت حجت (عج) یگانه فرزند یازدهمین امام شیعیان، حسن عسکری (علیه السلام) است.
تولد مخفیانه آن حضرت بی شباهت به تولد حضرت موسی (ع) و حضرت ابراهیم خلیل (ع) نیست.
همان گونه که این دو پیامبر بزرگ الهی (ع) تحت شدیدترین تدابیر امنیتی فرعونیان و نمرودیان، به اراده خداوند و به سلامت در کنار کاخ فرعون و نمرود متولّد شدند، حضرت مهدی (عج) نیز در حالی که جاسوسان و مأموران خلیفه عباسی تمام وقایع خانه امام یازدهم (ع) را زیر نظر داشتند، در کمال امنیت و بدون آن که دشمنان خبردار شوند، قدم به جهان هستی گذاشتند تا به اذن الهی جهان را از شر ظلم و شرک و فساد نجات دهند و مستضعفان را وارثان زمین کنند.
دوران زندگی امام زمان (عج) به چهار دوره تقسیم میشود:
* از تولد تا غیبت: حضرت مهدی (عج) پس از تولد حدود پنج سال تحت سرپرستی پدر بزرگوارشان امام عسکری علیه السلام به صورت نیمه مخفی زندگی کردند. یکی از کارهای بسیار مهمی که حضرت امام حسن عسکری علیه السلام در این دوره انجام دادند این بود که امام مهدی (عج) را به بزرگان شیعه معرفی کردند تا در آینده در مسئله امامت دچار اختلاف نشوند.
* غیبت صغری: پس از شهادت حضرت امام حسن عسکری علیه السلام در سال ۲۶۰ ق، دوره غیبت صغری آغاز شد و تا سال ۳۲۹ ق ادامه پیدا کرد. در این دوره حضرت مهدی (عج) از طریق چهار نائب به ادامه امور مردم میپرداختند.
* دوره غیبت کبری: این دوران از سال ۳۲۹ ق شروع شد و تا زمانی که خداوند مصلحت بدانند ادامه خواهد داشت در این دوره پاسخ به پرسشها و احکام مردم بر عهده نایبان عام آن حضرت است و حضرت نایب خاصی برای این دوره معرفی نکرده اند.
* دوره حکومت: پس از ظهور، امام زمان (عج) بر اساس احکام اسلام حکومت واحد جهانی تشکیل خواهند داد که در سایه آن سرتاسر عالم پر از عدل و داد خواهد شد.
امام مهدی علیه السلام، درهم کوبنده بنیان مستکبران و یاور مظلومان جهان است.
گردآوری و تنظیم: مهدی جلیلی ـ خبرگزاری صداوسیما ـ تبریز
اللَّهُمَّ أَرِنِا الطَّلْعَةَ الرَّشِیدَةَ وَ الْغُرَّةَ الْحَمِیدَةَ اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج