پخش زنده
امروز: -
رئیس دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران گفت: از سال آینده همه رشتههای حکمرانی در دفترچه آزمون سراسری در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا ثبت خواهد شد و از آن طریق دانشجو پذیرفته می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، آقای دکتر پورعزت با حضور در برنامه سلام خبرنگار درباره مهلت ثبت نام و حضور دواطلبان در مراحل بعدی توضیحاتی دادند.
سوال: مهلت ثبت نام در دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران امروز به پایان میرسد به همین مناسبت در استودیو میزبان آقای دکتر پورعزت رئیس دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران هستیم، آقای دکتر در این رشته که امروز مهلت ثبت نام تمام میشود شما چند رشته دارید و دانشجو میگیرید؟
پورعزت: الان ۱۰ رشته فعال شده در دانشکده حکمرانی که در دو مقطع فوق لیسانس و دکتری حدود ۲۰ مقطع رشته در خدمت مردم هستیم.
سوال: چه تعداد دانشجو خواهید پذیرفت در نهایت در این مرحله که اولین مرحلهای است که دانشجو میگیرد در دانشکده حکمرانی؟
پورعزت: نه دومین مرحله برای رشته آینده پژوهی و اولین مرحله برای ۹ رشته مقطع دیگر
سوال: ۹ رشته امسال اضافه شده است؟
پورعزت: ۹ رشته امسال هر کدام در دو مقطع، برای هر دوره دکتری ۶ نفر و برای هر دوره ارشد ۱۴ نفر میگیریم.
سوال: اگر جزئیاتی در خصوص روز پایانی ثبت نام در این دانشکده وجود دارد و رشتههایی که ارائه کردید برای اینکه میتوانند ثبت نام کنند بفرمایید و این که افرادی که میخواهند ثبت نام کنند و مایل هستند در این دانشکده تحصیل کنند چه در مقطع کارشناسی ارشد و چه در مقطع دکترا که به آن اشاره فرمودید چه شاخصهایی را باید داشته باشند؟
پورعزت: برای ورود به مصاحبه باید شرایط حداقلی استعداد درخشان را داشته باشند این شرایط در سایت دانشگاه تهران در معاونت آموزشی مطرح شده و تغییری نکرده است فعلاً همان شرایطی است که برای دانشجوی استاد محور هم در نظر گرفته میشود یا حداقلی از نمره در مقاطع تحصیلی قبلی و دانشگاههایشان از حیث اینکه اعتبار کافی داشته باشند یک رابطه بین معدل و دانشگاه وجود دارد برای مثال اگر دانشگاه تهران معدل خاصی است، دانشگاه رتبه پایینتر باید معدل بالاتری باشد.
سوال: یعنی باید به نوعی جبران آن فاصله امتیازی را خود دانشجو با نمره و معدلی که دارد انجام بدهد. پورعزت: بله بعد از این مصاحبه صورت میگیرد در مصاحبه ضمن این که مدارکی که ارائه دادند افراد صحت سنجی میشود، از سوی دیگر توانمندی فرد برای دانشکده حکمرانی برای تحصیل در دانشکده حکمرانی بررسی میشود.
سوال: قرار است در نهایت چه افرادی تربیت شوند و از این دانشکده بیرون بیایند؟ چون اسم دانشکده اسم بزرگی است که خودش البته نیاز به تعریف دارد که اصلاً تعریف ما از حکمرانی چیست و توقع ما از دانشکده حکمرانی چیست که بعد ببینیم خروجیهای این دانشکده قرار است چه اتفاقی برایشان بیفتد.
پورعزت: داستان این دانشکده برمیگردد به سال ۱۳۸۶ -۱۳۸۷ که ما درصدد بودیم انجمن مدیریت دولتی ایران را تاسیس کنیم در آن دوران بحث این بود که ما در دانشکدههای مرتبط با امر حکمرانی به امر حکمرانی نمیپردازیم برای مثال ما هنگامی که درباره رفتار سازمانی صحبت میکنیم پژوهشهای ما دال بر رفتارهایی است که افراد در سازمانهای متفاوت خصوصی و عمومی انجام میدهند بحث رفتار در ساحت حکمرانی مد نظر نبود و از چالشهای حکمرانی و حل مسئله برای ساحت حکمرانی مدنظر نبود از آن زمان شروع شد رئیس محترم دانشگاه تهران از زمانی که منصوب شدند یا حتی قبل از آن به من اطلاع دادند که قصد دارند در صورتی که این مسئولیت را بپذیرند دانشکده حکمرانی را ایجاد کنند، واژه حکمرانی یک مقدار در بین مردم خوب تعریف نشده است، ما حکمرانی شرکتی هم داریم وقتی مفهوم حکمرانی شرکتی وجود دارد مردم باید بدانند این میتواند حتی در سطح امور شخصی زندگی هم مفید باشد قبلا ببینید واژگان خودشان یک سیر رشد دارند ما قبلاً واژه اداره را داشتیم بعد از مدتی واژه مدیریت آمد، قبل از اداره، علوم سیاسی بیشتر مطرح بود همزمان با اداره خط مشی هم مطرح شد خط مشی و مدیریت وجود داشت و سیر رشدش را انجام داد، بعضی از واژگان ظرفیتی اضافهتر دارند گویا دلالت بیشتری بر فضای وسیعتری دارند و برای حل مسئله میتواند دقیقتر مورد استفاده قرار بگیرند، حکمرانی در مقابل مدیریت همین است آنچه که مردم یک مقدار استنباط میکنند واژه حکومت است البته خیلی از کشورهای دنیا دانشکده حکومت دارند حکمرانی هم نزدیک است یک مقدار پوشش وسیعتری نسبت به حکومت دارد به این جهت که بخش خصوصی را هم در بر میگیرد، از این جهت ما از حکمرانی استفاده کردیم.
سوال: چه سرفصلهای آموزشی در حوزه حکمرانی است که متفاوت است با آن رشتههای دیگری که شما به آن اشاره فرمودید چه علوم سیاسی و چه مدیریت که برگرفته از کلیات این رشتههای مختلف هم است؟
پورعزت: من حضور ذهن دقیق ندارم، اما تصور میکنم یعنی به این حضور ذهن ندارم که آیا حتی یک واحد مشترک داریم یا نه، تصور میکنم هیچ واحد مشترکی نداریم.
سوال: یعنی یک سرفصلهای آموزشی کاملا مشخص برای این رشته طراحی شده است؟
پورعزت: در فضای عمومی یا شبکههای اجتماعی گاهی میگویند اینها از کجا یک دفعه تصمیم گرفتند؟ ببینید از سال ۱۳۸۶ اسناد مربوط به طراحی سرفصلهای ما در موسسه پژوهشهای علوم اجتماعی یک موسسه مستقیم زیر نظر وزارت علوم بود اینها موجود است، فکر میکنم ۶ رشته هر کدام در دو یا ۳ رشته گرایش وجود داشت ما اینها را کنار گذاشتیم و از نو سرفصل نویسی کردیم، این سرفصلهایی که اخیراً خدمت شما عرضه شده که ۱۸ سرفصل ۹ رشته در دو مقطع است اینها حاصل بازپردازی آن سرفصلها است ما به هیچ وجه کار تکراری نخواستیم انجام بدهیم، وظیفه داشتیم که برای حل مسئله فکر کنیم فکر کردن درباره حل مسئله و پژوهش درباره حل مسئله وظیفه همه دانشکدهها بود، اما چون مسائل اجتماعی پیچیده هستند و چند بعدی، یک دانشکده نمیتواند با یک حوزه علمی و با یک ادبیات واحد با ادبیاتی که لنز مشخصی دارد مسائل را حل کند، پدیدههای پیچیده نیاز به لنزهای متعدد دارند دانشکده حکمرانی این فضا را ایجاد میکند که با لنزهای متعدد به مسائل نگریسته شود و برای حل مشکل از دانشمندان گوناگون استفاده شود، دانش پژوهان ما مجبور هستند بیشتر مطالعه کنند، مجبور هستند با دانشمندان حوزههای متعدد ارتباط برقرار کنند پژوهشهای دیگر را ببیند و با روشهای متعدد آشنا شوند تا بتوانند برای حل مسئله در ساحت عمومی جامعه موفقتر باشند.
سوال: پس این را تقریباً میشود گفت پذیرش آزاد است و از طریق آزمون سراسری این کار را انجام نمیدهید. پورعزت: امسال، چون دیر شد این اتفاق افتاد، ما رشته آینده پژوهی ما در دفترچه آزمون کارشناسی ارشد و دکترا وجود داشت
سوال:، ولی ۹ رشته جدیدی که شما فرمودید
پورعزت: آن ۹ رشته جدید انشاالله سال آینده از طریق آزمون سراسری خواهد بود، اما استعدادهای درخشان را هرگز از دست نمیدهیم استعدادهای درخشان ثابت کردند در طولانی مدت در یک دوره مثلاً ۶ یا ۷ ساله با درخشش درس خواندهاند، چرا باید اینها را از دست بدهیم.
سوال: یعنی شما یک بخشی دارید که استعدادهای درخشان هستند کسانی هستند که شاخصهای استعدادهای درخشان را دارند از طریق مصاحبه که خودتان انجام میدهید و ارزیابی میکنید.
پورعزت: سال آینده خیلی محدود خواهد شد الان ما این تعداد که میگیریم اجازه اینکه به ما دادند به جهت دیر شدن بود و دیر شدن هم علت داشت و یعنی یک مقدار تازه بودن این دانشکده باعث شد موانعی بروز کند این موانع منطقی بود به تدریج حل شد و به امروز رسید.
سوال: این افراد را این دوره شما بر اساس امتیازها و شاخصبندیهایی که صورت گرفته که در پایگاه دانشگاه تهران وجود دارد و میتوانند هموطنان عزیز که مایل هستند ببینند و انتخاب کنند و شما بعد با انجام مصاحبه آنها را انتخاب میکنید و از سال آینده هم همه رشتههای شما ذیل دفترچه آزمون سراسری چه در مقطع کارشناسی ارشد و چه دکترا ثبت خواهد شد و از آن طریق دانشجو خواهید پذیرفت.
پورعزت: بله انشاالله مصاحبه ما هم ابعاد گوناگونی دارد هم از نظر شخصیتی و هم از نظر علمی، از نظر تسلط به زبانهای خارجی یکی از زبانهای خارجی و داشتن موضوع دقیقی برای پایان نامه و رساله مرتبط با امر حکمرانی.