تولید فرش ماشینی در کشور؛ ۸۰ میلیون متر مربع
رئیس هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان فرش ماشینی گفت: میزان تولید فرش ماشینی کشور ما بیش از ۸۰ میلیون متر مربع است که حدود ۷۰ درصد آن به مصرف داخلی میرسد و بقیه صادر میشود.
آقای محمود تولایی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ درباره تولید فرش ماشینی افزود: ظرفیت تولید فرش ماشینی در ایران ۱۲۰ میلیون متر مربع است، اما اکنون ۸۰ تا ۹۰ میلیون متر مربع تولید میشود که البته متناسب با نوع فرشهایی که تولید میشود اعم از ظریف و درشت متغیر است، اما به طور متوسط حدود ۸۰ میلیون متر مربع تولید سالانه ماست.
وی ادامه داد: حدود ۷۰ درصد از این میزان تولید نیز به مصرف داخلی میرسد و بقیه صادر میشود.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه تولید کنندگان فرش ماشینی گفت: محدودیتهایی که در حوزه تجارت خارجی و تحریمهای ظالمانه داریم، فرش ماشینی را هم درگیر کرده است.
وی افزود: با وجود مشکلات ارزی و بازگشت ارز ناشی از صادرات و محدودیتهایی که در این حوزه پیش رو داشتیم، حجم صادرات ما در این حوزه کمتر نشد، تنها ارزش صادرات به علت کاهش قیمت جهانی کمتر شد.
تولایی با بیان اینکه امسال وضع ما نسبت به پارسال بهتر است گفت: اگر محدویتهای فعلی را نداشته باشیم فرش ماشینی تا یک میلیارد دلار به راحتی ظرفیت صادراتی دارد، به ویژه که در بحث مواد اولیه محدودیتهایی داریم که آنها نیز فعالیت ما را مقداری محدود میکند.
وی با بیان اینکه الحمد الله فرش ایرانی به اقصی نقاط دنیا صادر میشود افزود: هر خارجی دوست دارد که فرش ماشینی ایرانی داشته باشد و فرش ایرانی را خریداران به عنوان کالایی برتر و با برندی بهتر و کیفیتیتر میدانند؛ لذا فرش ایران شرایط بسیار مطلوبی به لحاظ تولید دارد.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه تولید کنندگان فرش ماشینی درباره تامین مواد اولیه نیز گفت: برای تامین مواد اولیه ما بورس کالا را داریم که متاسفانه مواد اولیه صنعت فرش ماشینی ”پلی استر“ و ”پلی پروپیلن“ را گران میخریم.
وی افزود: ما با کشور ترکیه در تولید فرش ماشینی رقابت داریم، اما دست آنها در تولید باز است و محدودیتهای ما را ندارند. مواد اولیه ما را بورس کالا به قیمت زیر قیمت جهانی به ترکیه میدهد در بورس کالا رقابت ایجاد میشود بعضا تا صد در صد یعنی دو برابر قیمت برای ما تمام میشود که وقتی کالا و مواد اولیه را گرانتر بخریم، قطعا نمیتوانیم در بازارهای جهانی در این کالا رقابت کنیم.
تولایی اضافه کرد: آنچه که محدودیت داریم در قیمتهایی است که از بورس کالا میخریم و به رقابت برخورد میکنیم که در واقع مواد اولیه ما در مقایسه با رقبای خارجی خیلی گرانتر تهیه میشود و ما نمیتوانیم رقابت کنیم.
وی گفت: در بحث ماشین آلات نساجی نیز مشکلات فراوانی داریم، اما به هرجهت تولید کنندگان فرش ماشینی همواره تلاش کردند ماشین آلات را به روز نگه دارند و رقابت کنند.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه تولید کنندگان فرش ماشینی به شانزدهمین نمایشگاه فرش ماشینی و موکت و کفپوشها اشاره کرد و افزود: در این نمایشگاه بیش از ۱۸۰ واحد تولید حضور داشتند. در نمایشگاه امسال ۶۰ درصد ظرفیت بیشتری از واحدهای تولیدی داشتیم.