برگزاری میز صادرات محصولات کشاورزی لرستان
میز صادرات محصولات کشاورزی لرستان با رویکرد توسعه صنایع تبدیلی و ارتقای صادرات با حضور سرمایهگذاران داخلی و خارجی در اتاق بازرگانی خرمآباد برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در میز صادرات محصولات کشاورزی لرستان با اشاره به ظرفیت تولید محصولات کشاورزی در زیر بخشهای مختلف اظهار کرد: لرستان در برخی از محصولات کشاورزی صادرات محور است و قطعاً با ایجاد زنجیره ارزش و واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی میتواند نقش مهمی در تولید ثروت و اشتغالزایی ایفا کند.
سید عماد شاهرخی گفت: لرستان با ۳۵ هزار تن تولید انجیر سیاه رتبه اول را در کشور دارد، همچنین با برداشت ۲۳ هزار تن گردو رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه حبوبات هم با ۹۳ هزار تن رتبه اول را به خود اختصاص داده است، افزود: استان همچنین با برداشت ۴۸ هزار تن نخود رتبه دوم را دارد، در حوزه نخود با کاشت و برداشت مکانیزه در آینده نزدیک قطعاً تحولی عظیم را شاهد خواهیم بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به برداشت سالانه ۷۷ هزار تن انار در انارستانهای استان گفت: ۷۰ درصد از انار لرستان قابلیت صادرات را دارد، در حوزه سیب هم از صادرکنندگان موفق هستیم.
به گفته شاهرخی سالانه ۴۰۰۰ تن عسل باکیفیت در لرستان تولید میشود که یک ظرفیت قابلتوجه است.
وی با اشاره به اینکه لرستان در تولید ماهیان سردابی رتبه اول کشور را دارد، افزود: در حوزه ماهیان خاویاری هم یک اقدام قابلتوجه را شروع کردهایم و قطعاً با زیرساختهایی که در دستساخت داریم که بخشی از آنها آماده واگذاری به بخش خصوصی است لرستان به قطب تولید ماهیان خاویاری کشور تبدیل خواهد شد.
معاون اقتصادی استانداری لرستان هم در این همایش با اشاره به اینکه منابع مالی بانکها باید به سمت تولید برود تا تولید ثروت قدرتمند باشد اظهار کرد: قرن حاضر قرن رقابت بر سر تأمین امنیت غذایی کشورها است بنابراین باید تولید و بهرهوری در حوزه کشاورزی موردتوجه قرار بگیرد.
سیروس ابراهیمی با اشاره به اینکه جای حلقههای فراوری محصولات کشاورزی در لرستان خالی است و متأسفانه خامفروشی نمود بیشتری دارد، افزود: بهعنوان نمونه با وجود اینکه ۳۳ هزار تن ماهیان سردابی در استان تولید میشود، اما جای صنایع تبدیلی و فراوری در این بخش خالی است.
وی گفت: مشکلات صادرات محصولات کشاورزی استان باید دسته بندی و برای آنها نسخه مؤثر پیچیده شود.
معاون اقتصادی استانداری لرستان با اشاره به اینکه شرایط برای سرمایهگذاری در حوزه کشاورزی استان فراهم است گفت: لرستان بهشت سرمایهگذاری در حوزه محصولات کشاورزی است و ما هم بهعنوان دولت زیر ساختهای لازم را برای سرمایهگذاران فراهم میکنیم.
در این جلسه باغداران، کشاورزان و آبزی پروران نمونه استان ظرفیتها و چالشهای صادراتی را مطرح کردند، نبود برندسازی، ممنوعیتهای مکرر صادراتی از سوی سیاستگذاران، عدم انتشار اطلاعات دقیق محصولات کشاورزی برای سرمایهگذاران و تاجران، زمان بر بودن اقدامات گمرکی برای محصولات کشاورزی و باغی، نبود منابع بانکی، قوانین دستوپاگیر بخشی از مشکلاتی بود که در این جلسه توسط تولیدکنندگان مطرح شد.