پخش زنده
امروز: -
آنغوزه جزء گیاهان با ارزش دارویی است که با سرمایه گذاری و صادرات شیره آن میتوان ایجاد اشتغال و درآمدزایی فراوان داشت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، مدیر جهادکشاورزی شهرستان اشکذر گفت: گیاه آنغوزه از گذشتههای دور کاربرد غذایی و دارویی فراوان داشته و صمغ آنغوزه که از ریشه آن استحصال میشود، در صنعت برای تهیه چسب الماس، در کشاورزی به عنوان دفع آفات خاکزی، در پزشکی برای درمان ناراحتیهای معده و ... و در صنایع غذایی، عطرسازی، رنگ سازی و ساخت مواد پاک کننده کاربرد دارد.
نعمت ا... جعفری افزود: گیاه دارویی آنغوزه جزء گیاهان با ارزش در میان گیاهان دارویی است که با سرمایه گذاری در این بخش و همچنین صادرات شیره آن میتوان ایجاد اشتغال و درآمدزایی فراوان کرد.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: نبود صنایع تبدیلی آنغوزه در کشور دلیل اصلی صادرات خام آن به کشورهای دیگر میباشد که به منظور جلوگیری از خام فروشی، باید سرمایه گذاران را تشویق به فرآوری و تولید اسانس این گیاه نمود.
وی گفت: آنغوزه جزء گیاهان دارویی محسوب میشود و فواید درمانی بسیاری از آن گزارش شده است. این گیاه دارای طبعی گرم و خشک بوده و در طب سنتی کاربرد بسیاری دارد. این گیاه این گیاه به صورت بوتهای بزرگ، علفی و چند سااله است و ارتفاع آن گاهی به ۲ تا ۲ و نیم متر میرسد و دارای بوی تند و مزه تلخی میباشد.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان اشکذر بیان کرد: برداشت شیره آنغوزه از سن ۵ تا ۷ سالگی گیاه و قبل از موعد گلدهی و بذرافشانی آن صورت میگیرد. از هر بوته به طور متوسط ۸۰ گرم صمغ برداشت شده و در هر هکتار حدود ۷ هزار بوته آنغوزه کشت میشود.
نعمت ا... جعفری افزود: در قالب طرح جهش تولید در دیمزارها، برای اولین بار گیاه دارویی آنغوزه در شهرستان اشکذر کشت شد.
وی افزود: با هدف توسعه کشت گیاهان دارویی و کم آبخواه و با توجه به خواص بالا و ارزش دارویی آنغوزه، ۴ هکتار از اراضی دیم، شیب دار و کم برخوردار این شهرستان به کشت این گیاه دارویی ارزشمند اختصاص داده شد.
جعفری ادامه داد: در صورت استقبال کشاورزان شهرستان، امکان کشت این محصول به بیش از ۲۰ هکتار در شهرستان فراهم میباشد.