پخش زنده
امروز: -
فروشندگان نباید اقلام اساسی که روی آنها قیمت درج شده است، را با قیمت بالاتر به فروش برسانند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیر بازرسی اصناف استان در برنامه میز خبر صدای خراسان جنوبی با بیان اینکه نوسانات ارز سبب افزایش قیمت برخی محصولات و کالاها شده و مشکلاتی را برای اصناف و مردم ایجاد کرده است گفت: قیمت ارز روی برخی از کالاها تأثیر دارد، اما در اقلام اساسی که روی آنها قیمت درج شده است، فروشنده نمیتواند با قیمت بالاتر نسبت به فروش اقدام کند.
علیزاده بیرجندی با اشاره به اینکه در وسایلی مانند لوازم خانگی ملاک فروش، فاکتور خرید است افزود: پیشنهاد میشود برای برخی کالاها مانند ملزومات چوبی، قیمت مصرف کننده درج شود تا از مشکلات جلوگیری شود.
وی گفت: در خراسان جنوبی ۹۵ درصد فروشندگان لوازم خانگی مجوز خرده فروشی دارند و براساس اعتقادی که مردم دارند، برخی از فروشندگان استفتا طلبیدهاند که چگونه باید نسبت به فروش اقدام کنند که پاسخ به آنها از آستان قدس رضوی اینگونه بوده است که میتوانند به قیمت روز فروش خود را انجام دهند.
مدیر بازرسی اصناف خراسان جنوبی با بیان اینکه افزایش قیمتها ناشی از قیمت گذاری کارخانهها است و فروشنده نیز تأثیری در این حوزه ندارد، افزود: برخی از فروشندگان را در استان داریم که کالاهای قدیمی خود را با قیمت قبل به فروش میرسانند.
علیزاده بیرجندی با اشاره به ابطال بسیاری از پروانههای کسب به دلیل مشکلات اقتصادی گفت: هنوز تسهیلات خاصی نداشتهایم و باید از کسبه حمایت کرد.
معاون نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز در این برنامه گفت: برخی از اقلام کالایی مانند طلا و آهن آلات قیمتهای جهانی دارند و بر اساس همین نوسانات، تغییر قیمت اعمال میشود و نمیتوان چنین نیز برداشت کرد که فقط با افزایش قیمت ها، فروشنده قیمت را بالا میبرد، اما در صورت کاهش، قیمت را پایین نمیآورد.
سرگلزایی با اشاره به ارسال ۷۷ پرونده در طرح نظارتی ویژه ماه رمضان و نوروز به تعزیرات حکومتی افزود: بازرسیها نیز به صورت مشترک با نهادهای نظارتی انجام میشود و اگر کسی فروش کالا با قیمتی بالاتر از قیمتهای اعلامی را داشته باشد شهروندان میتوانند با شماره ۱۲۴ تماس بگیرند و گزارش دهند.
وی با بیان اینکه برای اقلامی مانند موبایل که در فروش اقساطی، سود اعمال میشود، سازمان حمایت از مصرف کننده فرمولی را تعیین کرده که به موبایل فروشان ابلاغ شده است افزود: در صورتی که وجه بیشتری اخذ شود، شهروندان میتوانند گزارشات خود را ارسال کنند تا پیگیری صورت گیرد.
معاون نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی همچنین با بیان اینکه از ابتدای اسفند تا نیمه فروردین طرحهای بازرسی ویژه ماه رمضان و عید نوروز برگزار میشود، گفت: فروشندگان طبق مقررات نظام صنفی، خرید و فروش را انجام دهند تا درگیر جریمههای تعزیراتی نشوند.
وی افزود: از سال ۱۴۰۱ قانون شفاف سازی قیمتها ابلاغ شده است و مصرف کننده نباید نسبت به خرید کالایی که قیمتی بیشتری از قیمتهای درج شده روی آن دارد، اقدام کند.
سرگلزایی گفت: چندین هزار واحد صنفی در استان داریم که تعداد بازرسان همخوانی با واحدهای صنفی ندارد و مردم میتوانند با شماره گیری ۱۲۴ نسبت به ارسال گزارشات خود اقدام کنند یا به صورت حضوری به ادارات صمت مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه نوسانات قیمتی سبب کاهش نقدینگی و مشکلاتی برای اصناف میشود، افزود: باید برای جبران این معضلات، تسهیلاتی ارائه شود و می طلبد که پیگیریهایی برای جبران زیان صورت گیرد.
سرگلزایی با اشاره به انجام ۱۳ هزار و ۵۰۰ فقره بازرسی از ابتدای سال در استان گفت: بیش از ۴۳ میلیارد تومان طی ۸۸۰ پرونده به تعزیرات ارجاع شده است.