پخش زنده
امروز: -
مردم شهرستان آباده بر اساس یک رسم دیرینه، هر سال اول اسفند غذایی با عنوان آش اسفندی میپزند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس، پخت آش اسفندی یکی از آیینهای دیرینه آباده است که به پاس شکرگزاری، اول اسفند در بسیاری از منازل این شهرستان پخته میشود و نماد برکت، زندگی و روشنی خانه تا سال دیگر است.
کریمی یکی از بانوان شهرستان آباده که چند سالی است خانواده خود را به بهانه پخت آش اسفندی دور هم جمع میکند، گفت: این آش بیشتر در شهرهای بهمن و صغاد از توابع شهرستان آباده تهیه میشود.
او افزود: باور گذشتگان از پخت این آش در نخستین روز از آخرین ماه زمستان این بوده است که با این کار شبهای بلند و سرد زمستان را پشت سر میگذارند و نوید فرا رسیدن فصلی دیگر را در دل خود پرورش میدهند و با امیدی دو چندان به استقبال بهار میروند.
این شهروند آباده ای تصریح کرد: این آش با هفت نوع غلات و حبوبات شامل گندم، جو، عدس، نخود، لوبیا، ماش و ارزن به امید برکت سفرهها در سال آینده تهیه میشود.