پخش زنده
امروز: -
مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: پنجمین کشور دارای ذخایر مس در جهان هستیم، اما در رتبه پانزدهم تولید قرار داریم که بناست با طرح کیمیا این شکاف را پر کنیم.
آقای حسین مدرس خیابانی در حاشیه نمایشگاه توسعه صنعت مس در چشمانداز طرح کیمیا به میزبانی دانشگاه صنعتی شریف در مصاحبه با خبرنگار تحریریه معدن خبرگزاری صداوسیما افزود: هم اکنون ۷۰ طرح در بخش معدن، بهرهبرداری، هوشمندسازی و تولید کنسانتره تعریف شده است. ظرفیت تولید کنسانتره مس کشور که تا پیش از سال ۱۴۰۳ حدود ۱.۳ میلیون تن بود، اکنون به ۱.۶ میلیون تن رسیده و این روند تا رسیدن به ۴.۳ میلیون تن ادامه خواهد داشت.
وی بر ضرورت بومیسازی تجهیزات و ماشینآلات تأکید کرد و گفت: در یکی از طرحهای تولید کنسانتره، میزان داخلیسازی از ۳۸ درصد به ۶۸ درصد رسیده و هدف ما این است که همه تجهیزات و ماشینآلات مورد نیاز را با همکاری دانشگاهها، شرکتهای دانشبنیان و صنایع داخلی تأمین کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی مس ایران همچنین با اشاره به همکاری شرکت ملی مس با دانشگاه صنعتی شریف افزود: این نمایشگاه به عمد در محل دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد تا ارتباط مستمری میان صنعت و دانشگاه شکل گیرد و از ظرفیتهای علمی کشور در جهت توسعه فناوریهای مورد نیاز استفاده شود.
مدرس خیابانی، پیام این نمایشگاه را معرفی پیشرفت فعلی و آینده طرحهای برنامه ریزی شده برای رسیدن به تولید ۸۰۰ هزارتن کاتد مس که در برنامه هفتم تکلیف شده دانست.
مدرس خیابانی افزود: در غرفههای مختلف این نمایشگاه الزامات رسیدن به اهداف برنامه هفتم از جمله تامین آب، برق، توسعه اکتشاف، ماشین آلات و بومی سازیها به نمایش درآمده است.
وی با اشاره به معرفی طرح کیمیا که در آن تولید یک میلیون تن کاتد برنامه ریزی شده است، افزود: با تکیه بر توان داخلی و کمک دولت این هدف دست یافتنی است و ارزآوری بسیار بالا و قابل توجهی برای کشور به دنبال خواهد داشت برنامه ریزیها انجام شده و باید به نوبت عملیاتی شوند.
مدیرعامل شرکت ملی مس ایران با اشاره به افزایش صادرات این شرکت در سال ۱۴۰۳ تأکید کرد: صادرات ما در مقایسه با سال گذشته دو برابر شده است. این درآمدهای ارزی، علاوه بر کمک به تأمین تجهیزات و ماشینآلات، نقش مهمی در رشد اقتصادی کشور ایفا میکند.