پخش زنده
امروز: -
نیاز آبادان ۲۲۰ هزار متر مکعب آب است که در صورت تکمیل طرح غدیر در آبادان مشکلات حل می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان؛ امروز جمعی از مسئولان شهر آبادان و روستاییان در مصلای نماز جمعه گردهم آمدند تا خواستهها و مطالبات خود را درباره وضعیت آب شرب روستاها مطرح کنند.
حجت الاسلام غبیشاوی امام جمعه آبادان در این دیدار خواستار مدیریت صحیح آب شرب با توجه به کاهش چشمگیر بارندگی شد.
کشاورزان از روستای حاج حسین با اشاره به اهمیت وضعیت آب در روستاها گفتند: زندگی و معیشت ما وابسته به کشاورزی است و آب سالم و مناسب کشاورزی در روستاها برای نخلستان ها و محصولات کشاورزی حیاتی است، حالا این روزها محصولات کشاورزی در مسیر خسارت هنگفت قرار دارد.
کشاورزان با بیان اینکه اقدامات مقطعی انجام شده اما کافی نیست و دنبال راه اساسی باید بود تاکید کردند: آبادان و خرمشهر با قابلیت صادرات خرما و افتخار ثبت پرچم ایران روی محصول طبیعتا باید محصول با کیفیتی ارائه دهد.
کشاورزان روستای سادات هم با بیان اینکه رسیدگی نکردن به تخیلات ضرر و زیان این درخت پر ثمر را در سال آینده نیز به دنبال خواهد داشت افزودند: بنابراین ضرر و زیان کشاورزی تنها منوط به امسال نخواهد بود. بعلاوه دام ها نیز از شوری آب متضرر می شوند.
دهیار تنگه ۱ یک نیز در این جمع خاطر نشان کرد: آب بهمنشیر پمپاز شده، بسیار آلوده و شور است، این روستا هیچ آب شرب سالم ندارد و کاشت نیشکر مزید بر علت شده است.در دوماه گذشته با تشدید این مشکل مهاجرت از روستا نیز شدت گرفته است.
کشاورز دیگری با اشاره به جزر و مد خواهان پمپاژ آب از سوم تا نهم هر ماه شد تا با آب شور دریا مخلوط نشود و برای آبیاری نخیلات مناسب باشد.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی فرد نماینده ولی فقیه خوزستان در جمع کشاورزان یادآور شد: من بین مردم آبادان خرمشهر بودم، بزرگ شدم و درد مردم را میدانم و از مسؤلان می خواهم این مشکل هر چه سریعتر حل شود.
مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان در پاسخ به مطالبات کشاورزان افزود: در سال آبی جاری جزو مناطقی هستیم که درگیر خشکسالی است، ورودی سدها کمتر از ۵۰ درصد است و استانهای بالا دست شرایط خوبی نداشتند، در شهر اروند تامین آب بصورت جذر و مدی بوده و از دی ماه پیش بینی شد تابستان خوبی نخواهیم داشت و تاکید شد کشت برنج انجام نشود.
عباس صدریان فر گفت: ۷۵ درصد آب از عراق میآمد ولی امسال بدلیل سدسازی ترکیه این آب تامین نشد. برای تامین آب شرب آبادان و خرمشهر و شادگان و روستاها از یک ماه پیش مجوز خط لوله اختصاصی از ام الدبس اخذ شد و با صرف یک ماه و نیم زمان این خط برای همیشه برقرار می شود، به دنبال تامین منابع مالی سریع هستیم و تا دهه فجر بهره برداری شود،.
وی درباره مزارع نیشکر نیز گفت: با دستور استاندار برق نیشکر را قطع کردیم و این آسیب به مزارع آنان را به دنبال داشت زیرا مصرف آب در این مزارع بالاست.
آقای صابر علیدادی مدیرعامل شرکت آبفای استان یادآور شد: در صورت تکمیل طرح غدیر در آبادان مشکلات حل می شود و نیاز آبادان ۲۲۰ هزار متر مکعب آب است. آب غدیر از ام الدبس آغاز و به روستاهای پایین دست میرسد و کار در حال اجراست.
جواد سلطانی کاظمی رییس سازمان جهاد کشاورزی استان هم با اشاره به محدودیت کشت و چهارچوب برای کشاورزان گفت: در کرخه با تنش آب مواجهیم و در صدد تامین خسارات کشاورزی و دامی هستیم و خیلی از مزارع شلتوک را خشک کردیم و سمپاشی کردیم (بعلت آبیاری این نوع محصول) تا آب به روستاهای پایین دست آبادان خرمشهر برسد.
وی همچنین از بیمه دامهای سبک و سنگین خبر داد و خاطر نشان کرد: روز شنبه هیاتی برای برآورد خسارات به نخلداران تشکیل می شود.