با آغاز برداشت انگور در شهریور ماه تولید کشمش به روش سنتی "بولآو " نیز آغاز میشود. در این روش سنتی باغداران روستای دولاب در استان کردستان برای تهیه کشمش، خاکستر چوب را با آب میجوشانند و بعد از سرد شدن در ظرف میریزند تا ته نشین شود، مادهای که به دست میآید، خوشاب نام دارد. انگورها را به آن آغشته و سپس انگور آغشته به خوشاب را بر پشت بام در مقابل نور خورشید قرار میدهند تا خشک شود؛ و باید برای خشک شدن انگورها، حدود ۱۵ روز در مقابل نور خورشید قرار گیرند. رسم سنتی بولاو از گذشته در این روستا اجرا میشود و روستای دولاب را به قطب کشمش منطقه تبدیل کرده است. روستای زیبای دولاب روستایی کوهستانی با بافت پلکانی و شگفتانگیز است که در ۴۰ کیلومتری شهر سنندج قرار دارد
عکاس :آریان نصراللهی
تاریخ : ۱۴۰۰/۰۶/۱۴ - ۱۰:۲۲